• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Работодатели и синдикати се скараха за максималният осигурителен доход

Работодатели и синдикати се скараха за максималният осигурителен доход

/КРОСС/ Предложението на правителството максималният осигурителен доход да се увеличи от 2600 на 3000 лв. от следващата година предизвика остри реакции от страна на бизнеса, особено в секторите с по-високи възнаграждения.

Мярката, с която ще се осигурят приходи за увеличаване тавана на пенсиите, беше договорена между управляващите и синдикатите.

Според Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал увеличаването на максималния осигурителен доход ще насърчи сивата икономика сред високо платените и до отлив на висококвалифицирани кадри.

Работодателите настояват да отпаднат осигурителните прагове, които се спускат административно.

Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” напомни, че по принцип максималният осигурителен доход трябва да е десет пъти минималната работна заплата – над 5000 лв. С увеличаването му на 3000 лв.  се прави плаха крачка в правилна посока, смята представителката на синдикатите.

Според Николай Говедаров от Българската асоциация на пенсионерите таван на пенсиите не трябва да има, защото той ограбва хората, които са си плащали осигуровки и трябва да получават сума над този таван. От пенсионерската асоциация настояват минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст всяка година да се определя спрямо линията на бедност и да бъде равна поне на нея. Сега линията на бедност е 321 лв., догодина ще бъде 348 лв., а минималната пенсия е 200 лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.