• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Каролев: Грешно е предложението за увеличаване на осигуровките

Каролев: Грешно е предложението за увеличаване на осигуровките

/КРОСС/ „Напоследък само отрицателни неща се говорят. Актуализацията на бюджета е необходима, но въпросът е в детайлите и според мен трябва да има съкращение на разходите. Основните икономически показатели за последното тримесечие са добри - има сравнителен растеж и леко увеличаване на заетостта и това са добри новини. Публичните изяви на министър Христосков обаче са смущаващи - предложението му за увеличаването на осигуровките е погрешно", заяви в сутрешния блок на БНТ Владимир Каролев.

„Години наред минималните осигурителни прагове се определяха на база на преговори. Въпросът е, ако ситуацията е трудна, да се докаже на синдикатите и работниците, че това наистина е така. Работодателите и бизнесът непрекъснато искат преговори и споразумения на браншово равнище. Германия има тарифни заплати и във всеки бранш това е определено. Минималната заплата в бранша трябва също да се договори - ние буквално срутихме социалните фондове с намалението на осигуровките", каза от своя страна Мика Зайкова.

„Германия едва тази година сложиха минимална работна заплата и просто, защото Меркел нямаше избор. Господин Христосков пламенно подкрепяше намаляването на осигуровките до едно време. С изключение на 2009 и 2010 ръстът на приходите от осигуровките е много по-голям от прогнозните. При намаляването на осигуровките се увеличават приходите и то над прогнозираното. Основната причина за дефицита в системата е, че разходите за пенсиите са много по-големи от предвидените в реформата", каза още Каролев.

„Христосков предложи да има автоматизъм в увеличаването на минималната заплата, но аз не съм съгласна. Нека да има механизъм за определяне за тази заплата и да има преговори между работодатели и синдикати", добави Зайкова.

„Най-хубавото нещо в предложението на Христосков е това за автоматизъм", вметна Каролев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А увеличаването на възрастта еправилно така ли? Не допускайте едно поколение да бъде превърнато в жертвен агнец на бандитската демокрация в България. Кой Ви дава това право? Вие се превръщате в нагли крадци .Основното и най-важното е: направете такива реформи в икономиката, че младите да останат да работят в България, защото след някоя година ще се наложи да увеличите възрастта на 100 години, но пак няма да има кой да работи. Не виждате ли некролозите по улиците - все на 50-60 годишни хора. И стига сте ни заблуждавали с увеличената средна продържителност на живота. Изключете възрастните хора над 75-80 години и тогава ни кажете каква е средната продължителност. Тези хора са живи, защото са живели в спокойни и сигурни времена, а не като нас в идионска държава.

21.08.2014 10:50:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.