• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бойка Маринска: Позитивната нагласа на обществото към акта на осиновяване се нуждае от подкрепа

Бойка Маринска: Позитивната нагласа на обществото към акта на осиновяване се нуждае от подкрепа

/КРОСС/Депутати, представители на изпълнителната власт и неправителствения сектор посадиха семена на цветя, за които ще се грижат в знак за съпричастност и с апел за по-толерантно и цивилизовано отношение към осиновяването в България. Инициативата беше по повод националния информационен ден за осиновяването - 29 септември и беше организирана от Българската асоциация „Осиновени и осиновители" и Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

Позитивната нагласа на обществото към акта на осиновяване се нуждае от подкрепа, заяви председателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Бойка Маринска при представянето на инициативата. Тя подчерта, че осиновяването е една от стъпките, които издигат човека на едно друго ниво на духовно израстване. От 2010 до 2015 г. броят на осиновените деца в България е намалял с 20 на сто и тази тъжна тенденция може да бъде променена единствено със съвместните усилия на неправителствения сектор и изпълнителната власт, подчерта Бойка Маринска. Тя пожела здраве и успех на всички, които работят за намиране на дом за всяко дете.

Председателят на управителния съвет на Българската асоциация „Осиновени и осиновители" Гергана Богданова благодари за подкрепата на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите и отбеляза, че през 2015 г. и законодателната, и изпълнителната власт са се включили активно в инициативата за провеждане на национален информационен ден за осиновяването. Повече от два милиона души в България не са безразлични, когато чуят „осиновяване" - това са хората, обединени от желанието да имат пълно семейство, тези, които желаят да осиновят деца или вече са го направили, както и самите осиновени, подчерта тя.

Към организирания от Българската асоциация „Осиновени и Осиновители" национален информационен ден за осиновяването - 29 септември през тази година са се включили специалисти от София, Бургас, Видин, Велико Търново, Габрово, Димитровград, Пазарджик, Панагюрище, Разград, Радомир, Русе, Чирпан, Шумен и Ямбол. От 28 до 30 септември в Центрове за обществена подкрепа, Комплекси за социални услуги, общини и специални щандове в цялата страна са организирани срещи на родители, осиновили деца, раздаване на листовки, дни на отворените врати за осиновяването, беседи, прожекция на тематични филми и много празници и игри за родители и деца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.