• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Данаил Кирилов откри международен юридически форум

Министър Данаил Кирилов откри международен юридически форум

/КРОСС/ Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри 4-дневно съвместно обучение по правата на човека в ЕС за магистрати от Гърция, Румъния и България.
„Тази година се отбелязват 10 години от превръщането на Хартата на основните права на ЕС в правнообвързващ инструмент, задължителен за държавите-членки и европейските институции, които прилагат правото на ЕС", каза при откриването на форума министър Кирилов.
Той припомни изявлението на директора на Агенцията на Европейския съюз за основните права Майкъл О‘Флаерти от миналата седмица, който определи Хартата като един изключително модерен и изчерпателен каталог на основните права, с които ЕС следва да се гордее.

Министър Кирилов допълни, че ролята на Европейския съд по правата на човека за установяване на единна практика по прилагане на Хартата на основните права в ЕС е безспорна.
„В правилника на българския парламент от 4 години е записано, че ежегодно Министерство на правосъдието представя доклад за изпълнение на решението на Европейския съд. Това е един много добър и работещ индикатор, за да сверяваме къде сме ние в правоприлагането, съобразяването и другите необходими мерки, които би следвало да изпълним, за да достигнем до най-висок стандарт в тази връзка", изтъкна министърът.
Като достижение на нашето правителство той изтъкна успешното противодействие на ксенофобията, антисемитизма, нетолерантността и престъпленията от омраза, които стоят във фокуса на ЕС и на Агенцията на Европейския съвет за основните права на човека.
В заключение министър Кирилов пожела ползотворна работа на участниците във форума.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.