• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Малайзийския Бонг 777 е свален от украински пилот?

Малайзийския Бонг 777 е свален от украински пилот?

/КРОСС/ Немско издание с много знаково заглавие «Вархайт фюр Дойчланд» («Истината за Германия») написа, че пилот на украински щурмови самолет Су-25, който е летял след малайзийския Боинг 777, призна, че е стрелял от бордова картечница по самолета. Именно неговият Су-25 е фиксиран на спътниковите снимките, които са представени на пресконференцията в Генералния щаб на Русия. Немското издание нарече това „малка победа на разбиращите Путин".

http://wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622%20http://www.newsbalt.ru/detail/?ID=37205

По-рано експертите на ОССЕ вече изследвали отломките на лайнера в района на крушението и направили първите изводи, като за пореден път се потвърди всичко описано по-горе.

По отломките на лайнера има следи от шрапнели, по които може да се установи с какво оръжие е стреляно. По този въпрос с важно изявление излезе представителят на ОССЕ в Украйна Майкъл Бочуркив: „Дори за неспециалист е очевидно, че следите са почти като тези, които остават след стрелба с картечница. И ако продължим да разсъждаваме в този дух, то такива следи върху метал не сме виждали никъде другаде", цитира думите му руски телевизионен канал „Первый".

http://www.1tv.ru/news/world/263938

Тук е важно да се подчертае, че съвременните бойни самолети не са снабдени с картечници. Вероятно представителят на ОССЕ е имал предвид автоматично оръдие. Украинският Су-25, който по данни на руското министерство на отбраната е бил забелязан до малайзийския лайнер, тъкмо е бил с монтирани не само ракети, но и вградено двуцевно 30-милиметрово авиационно оръдие. С боеприпаси - 250 снаряда. Това оръжие възпроизвежда около 4 000 изстрела в минута, тоест в секунда 80 - 100 изстрела", поясни военен пилот-снайпер Сергей Екимов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На многозначителното немско издание, откъдето е цитиран материала стои многозначителен надпис "Источником этой статьи является страница сатира.", т.е. това е ШЕГА, САТИРА. Хубаво е да не губите времето на хората с подвеждащи статии

30.07.2014 13:20:03

Анонимен

Каква плоска статия: Немско издание с много знаково заглавие «Вархайт фюр Дойчланд» («Истината за Германия») написа, че пилот на украински щурмови самолет Су-25, който е летял след малайзийския Боинг 777, призна, че е стрелял от бордова картечница по самолета. 1во "немският" сайт е с явна антизападна пропаганда. 2ро къде е признанието( а както знаем, на самопризнание само не може да се съди човек)? 3то как така , те нямали картечници, но специално затова му били сложени и руснаците ги били снимали, при положение, че дори и на летящите самолети не са дали снимки? 4то как така ще свалиш такъв огромен самолет, само с картечен огън, и то толково бързо, че никой да не може да подаде сигнал?

30.07.2014 09:29:03

Анонимен

Абе накрая ще трябва все пак да се установи, че бомбата е сложена в багажника на самолета още в Холандия. Айде форсирайте вече развръзката, че омръзвате.

29.07.2014 13:51:40

Анонимен

Оплескахме превода, КРОСС. "Пушка" на руски означава "оръдие". Друг е въпросът, че източникът е неблагонадежден, а версията смешна. Лошото е, че украинските войски влезнаха в офанзива в региона с останките и замитането на следите започна с пълна сила.

29.07.2014 12:55:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.