• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Депутатите изненадани от оставката на Вучков

Депутатите изненадани от оставката на Вучков

/КРОСС/В парламента депутатите разбраха от журналистите за оставката на вътрешния министър Веселин Вучков.

Лидерът на ПФ Валери Симеонов възкликна: "А стига бе, от вас научавам!", съобщи news.bg.

По повод единия от мотивите на Вучков за оставката - невъзможност да се работи с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, лидерът на патриотите коментира: "Ей, голяма работа. То и аз не мога да работя, но не си подавам оставката."

Симеонов увери, че от парламентарната му група не са си сменили позицията да настояват за оставката на главния секретар на МВР.

От БСП също от медиите научиха за оставката на силовия министър. Това според червените още веднъж говори за изключителната нестабилност на правителството "Борисов 2".

Факт, че един от силовите министри подава оставка в един толкова важен момент за страната, говори за нестабилност, убеден е червения депутат, заяви Атанас Мерджанов.

Според него миналата седмица, когато се гласуваше дългът, се е видяло, че кабинетът "виси".

Депутатът е категоричен, че има доста нерешени проблеми в управляващата коалиция.

По повод мотива на Вучков, че не можел да работи с Лазаров, Мерджанов изтъкна, че в предишния мандат, главният секретар се е справял добре с работата си.

В кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан отказа да коментира новината на деня. По думите му това е "вътрешен проблем на кабинета". Местан обясни, че право на министъра е да си подаде оставката, право е на премиера да я приеме или да не приеме една оставка.

Лидерът на ДПС отказа да коментира мотивите за оставката на министър Вучков, тъй като не разполага с никаква информация.

Има закон, който при това беше приет съвсем наскоро. В една правова държава законите се изпълняват, коментира Местан, напомняйки за гласуваните само преди дни поправки на поправките от преди година и половина в Закона за МВР.

"По тези теми коментарите трябва да бъдат отговорни, а отговорното говорене е информираното говорене", каза Лютви Местан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.