• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Ненчев: Европейските държави трябва да действат заедно за справяне с бежанската вълна

Ненчев: Европейските държави трябва да действат заедно за справяне с бежанската вълна

/КРОСС/ Нито една европейска държава не може да се справи сама с бежанската вълна. Трябва да действаме заедно. Нямам съмнение, че ако Европа действа решително в тази криза, народите на тези страни ще направят правилния избор. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 3 септември, в своето изказване на неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на Европейския съюз в Люксембург. Той изрази позицията на нашата страна за необходимостта от формирането на обща политика на съюза с цел справяне с бежанския поток. „Европейският съюз е доказал, че може да просперира, когато работи като екип. Сега е моментът да докажем, че заедно можем да устоим на всяка буря, да преодолеем всяко предизвикателство, да отблъснем всяка заплаха, и да излезем по-силни след всяко разногласие", подчерта още министър Ненчев.
По време на форума министрите на отбраната обсъдиха военните операции на ЕС - военноморската операция в Средиземно море за борба с мрежите за контрабанда на нелегални емигранти EUNAVFOR MED, военната операция в Босна и Херцеговина „Алтея" и военноморската операция за противодействие на пиратството в района на Аденския залив и бреговете на Сомалия „Аталанта".
Акцент в дискусиите бяха възможните предизвикателства и подобряването на функционирането на тренировъчните мисии и мисиите на ЕС за изграждане на капацитет в Мали, Сомалия, ЦАР и ДР Конго (EUTM Mali, EUTM Somalia, EUMAM RCA и EUSEC DRC). В заседанието участваха помощник-генералният секретар на ООН по мироопазващите операции Евре Ладсу, и помощник-генералният секретар на НАТО по отбранителната политика и планирането Хорст-Хайнрих Браус.
Неформалната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС е част от подготовката на заседанието на Съвет „Външни работи" с участието на министрите на отбраната, който ще се проведе на 17 ноември 2015 г. в Брюксел, Белгия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ало земеделската кратуна Ненчев, ти мръсна гадна креатура -алчна за комисионни, вземи се застреляй в крака с твоите разсъждения на тема, от която хал хабер си нямаш

03.09.2015 16:45:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.