• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Найденов награди военнослужещи, участвали в спасителни акции и в мисии извън страната

Найденов награди военнослужещи, участвали в спасителни акции и в мисии извън страната

/КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов награди днес, 31 юли, военнослужещи от Българската армия, участвали в спасителни акции в страната и в операции и мисии извън територията на България.

„Поздравявам всички наградени военнослужещи от Военновъздушните, Военноморските сили и Сухопътните войски. Отличията, независимо от повода за връчването им и техния вид, носят символиката на много морал и професионализъм, с който българските военнослужещи участваха в помощ на населението сред едни наистина ужасни последици в резултат на стихийните бедствия". Това каза министър Найденов по време на официалната церемония, на която присъстваха висши офицери от Българската армия, директори на служби и дирекции в Министерството на отбраната.

За заслуги към отбраната на страната с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги" II степен беше отличен и заместник-министърът на отбраната Иван Иванов. Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов беше награден с предметна награда бинокъл за проявения изключителен професионализъм при създаването на организация за ликвидиране на последствията от наводненията в област Варна.

„В днешния ден правим опит за равносметка на тези 14 месеца, през които аз и моят екип носихме отговорността за ръководството на Министерството на отбраната. Тръгваме си с удовлетворение заради изпълнените ангажименти, поети при встъпването ми в длъжност, постигнатите резултати, които ми позволяват да кажа, че направихме крачка напред и работата с високо подготвени и отговорни хора, на които разчитахме и не бяхме подведени", каза министър Найденов по време на церемонията по награждаване.

Той подчерта, че положените усилия и вложената енергия не са били напразни и отбеляза, че всичко постигнато в рамките на мандата му като министър не би било факт без съвместните усилия на политическото ръководство и на работещите в системата на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.