• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ненчев и румънският му колега: Югоизточният фланг на НАТО има нужда от подсилване

Ненчев и румънският му колега: Югоизточният фланг на НАТО има нужда от подсилване

София /КРОСС/ Министрите на отбраната на Република България и Румъния Николай Ненчев и Мирча Душа се срещнаха в София. Целта на визитата беше да се координират позициите на двете страни преди предстоящата среща на министрите на отбраната от НАТО през февруари в Брюксел. Двамата министри се съгласиха, че единният и прагматичен подход за сътрудничество между страните ни е единственият възможен.
Те се обединиха около позицията, че югоизточният фланг на Алианса има нужда от подсилване и трябва да се търсят допълнителни финансови средства за това.
По време на разговорите беше обсъдено изграждането на елементи от Системата за командване и контрол, която ще бъде разположена в двете страни като основна част от Плана за готовност на НАТО (Readiness Action Plan). Договорена беше и размяната на военнослужещи в двата елемента, както и споделянето на опит при структурирането и изграждането им.
Двамата министри дискутираха възможността за по-ефективно използване на полигоните на двете армии при провеждането на съвместни тренировки и учения със страни-членки и партньори на Алианса.
От българска страна в срещата участваха заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев, а от румънска - държавният секретар по въпросите на отбранителната политика и планирането Валериу Никуц и началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Николае Чука.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.