• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

EVN България Топлофикация с полезни съвети преди началото на отоплителния сезон

EVN България Топлофикация с полезни съвети преди началото на отоплителния сезон

/КРОСС/ С наближаването на новия отоплителен сезон EVN България Топлофикация продължава информационната кампания за своите клиенти в Пловдив. Целта е клиентите да бъдат запознавани с полезни аспекти при използването на удобствата на централното топлоснабдяване - възможностите за отчитане на консумираната енергия, поддръжката на вътрешната отоплителна инсталация, пускането на централното отопление.

Клиентите ще получат детайлна информация за дистанционния начин на отчитане на уредите за дялово разпределение в имотите и кои са основните стъпки за преминаване към този вид отчитане.

EVN България Топлофикация напомня, че Пловдив е единственият град в България, където клиентите на централно топлоснабдяване могат да изберат дали да закупят или да ползват под наем уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет, както и радиоводомери.
При цялостно оборудване на сградата с уреди с дистанционно отчитане, клиентите на топлинна енергия могат да се възползват от всички възможности:
• ежемесечнo отчитане и сметки с реалното потребление, като отпадат прогнозни дялове и свързаните с това изравнителни сметки
• при осигурения пълен отчет в сградата няма изравнителни сметки
• всеки клиент има възможност за по-добър контрол на потреблението си
• намалява се възможността за неправомерно използване на топлинна енергия
• отчетът на уредите се извършва без влизане на отчетник в имота и без необходимост от насрочване на посещение в уречен ден и час.

Цената за използването на уред за дялово разпределение с дистанционен отчет под наем на месец е 1,20 лева с ДДС (с включени демонтаж на стар уред, монтаж и програмиране на новия уред), месечен дистанционен отчет и ежемесечна сметка. Цената за използването на водомер с дистанционно отчитане под наем на месец е 2,40 лева с ДДС (с включен демонтаж на стар уред, монтаж и пломбиране и програмиране на новия радиоводомер), месечен дистанционен отчет и ежемесечна сметка.
В цената на наема за разпределителните устройства и водомерите е включена техническата им поддръжка за срока на договора, включително и задължителната метрологична проверка на водомерите след 5-годишен период на експлоатация. Няма предвидена неустойка за клиентите, които желаят да сменят фирмата за дялово разпределение и да прекратят предсрочно договора си за наем.

Всяка сграда етажна собственост, която в момента е със сезонен отчет може да премине към дистанционно или месечно отчитане на индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) и водомерите за топла вода в имотите с решение от Общото събрание. В тази връзка периодът преди началото на отоплителния сезон е подходящ за вземане на решение от собствениците с цел преминаване към нова и по-модерна система за отчитане на топлинната енергия.

Информация за начините на отчитане е налична във фирмите за дялово разпределение.

Относно поддръжка на вътрешната отоплителна инсталация:
EVN България Топлофикация предлага на клиентите си над 30 вида услуги, които обхващат най-често срещаните като: отстраняване на течове по вътрешната инсталация, подмяна на радиатори и др. Заявка на планирани услуги клиентите могат да подадат във всеки удобен за тях EVN Офис. Пълният списък с услуги е наличен на: http://www.evn.bg/getdoc/3469d50d-efd1-426e-afe2-9c43d91d8a73/UslugiT.aspx

Пускането на централното отопление: то се пуска след 1 октомври, когато в три последователни дни, средноденонощната температура е по-ниска от +12°С градуса, придружено с прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни. Всички абонатни станции на дружеството имат монтирани датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато температурата се повиши над нормативно приетите температури. При понижение на външната температура топлоподаването за всяка една абонатна станция се възстановява.

С информацията EVN България Топлофикация се стреми да подпомага своите клиенти да се възползват от всички предимства на централното отопление и да бъдат своевременно информирани как да избегнат евентуални недоразумения при прилагането на новите изисквания на Наредбата за топлоснабдяване на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) в сила от 1 юни 2014 г.

ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 - телефон при липса на захранване
0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg
www.evn.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.