• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Агресия в спешното отделение на Благоевградската болница

Агресия в спешното  отделение на Благоевградската болница

Благоевград /КРОСС/ Агресивни близки нападнаха със заплахи дежурния екип в спешно отделение на благоевградската болница. Инцидентът стана в събота. 82-годишен мъж от село Марулево, община Благоевград, е транспортиран с личен превоз до МБАЛ - Благоевград, близките му нахлули в спешно отделение и поискали незабавно изследване на скенер в образна диагностика. Спешният лекар д-р А. Иванова успяла да запази самообладание и натиснала паник-бутона. Благодарение на бързата й реакция и намесата на служители на охранителната фирма „E&O Секюрити" агресивните родственици са изведени от спешно отделение, те продължили със заплахите си и отвън.
„Важно в ситуацията бе да не се стигне до физическа саморазправа, пациентът бе приет в шокова зала, вратата бе отворена и вътре изведнъж нахлу млад мъж, около 35-годишен, с маскировъчно облекло, който започна да крещи дали е подготвен скенерът", каза д-р Иванова, която по същото време била на смяна с две медицински сестри.
„Влизането в шокова зала е забранено за външни лица, веднага след него влезе и момиче, което агресивно започна да размахва телефон пред лицето ми, всеки момент очаквах удар от двамата, опитах се да овладея ситуацията. Поясних им, че болният първо трябва да бъде прегледан и стабилизиран на място, защото е в нестабилно състояние, трудно контактен", допълни лекарката.
Близките продължили да заплашват медиците, че преди половин година на пациента не било направено навреме изследване, а тогава бил с инсулт. Докато дежурната сестра В. Иванова била под словесния обстрел, д-р Иванова реагирала с натискане на паник-бутона.
„Касае се за инцидент с нападение в шокова зала в 18,30 часа, на сигнала са реагирали две дежурни групи, жената при опита да бъде изведена навън продължила да се държи агресивно и с наш служител, заплашвала го", каза управителят на охранителната фирма Е. Георгиев и допълни: „Родствениците били ядосани, че имало някакво закъснение. За овладяване на такива ситуации от една година спешно отделение е под непрекъснато видеонаблюдение, прави се запис на случващото се. Често се случват подобни нападения, което определено не е човешко, там дежурят по един лекар с две сестри и обслужват денонощно спешни случаи от целия регион. Предното нападение бе само преди една седмица, на Никулден. Тогава скандалът от ромската махала се бе прехвърлил пред входа на болницата", заключи управителят.
„Касае се за 82-годишен болен мъж, чиито близки, изнервени поради влошаване на състоянието му, при пристигане в болницата са се държали агресивно с обиди и заплахи", каза пиарът на МБАЛ - Благоевград Д. Петров, който също е информиран за инцидента.
Той допълни, че след лекарския преглед и консултации със специалисти пациентът е настанен за интензивно лечение в болницата, съобщава struma.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.