• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Клиенти на КТБ: Искров не е в позиция да съди когото и да било

Клиенти на КТБ: Искров не е в позиция да съди когото и да било

София /КРОСС/ Настояваме държавата да блокира всички активи, които пряко или косвено са закупени с кредити от КТБ. За това настояха в отворено писмо до медиите вложителите в КТБ. По думите им тези активи са закупени с нашите вложения и средства, затова имаме пълното основание да искаме такава мярка.
„Ние сме повече от 500 клиенти на КТБ, а поставянето на банката под особен надзор засяга съдбата, работата и съществуването на близо половин милион българи. Вече 90 дни чакаме БНБ да отговори на въпроса фирмите, получили кредити от КТБ, имат ли обезпечение, за да притежава кредитният портфейл на банката реална стойност. Според публикации в медиите КТБ е раздавала кредити на „кухи" фирми и ние искаме да знаем дали това е така.
В продължение на три месеца чакаме отговор и на друг въпрос - за твърденията за липса на 3.5 милиарда лева от КТБ, за които отговорност носи мажоритарният собственик г-н Цветан Василев. Ако такива липси има, обществото трябва да знае на кого са раздадени тези пари.
Вместо да отговори на въпросите, както го задължава законът, гуверньорът на БНБ се прави на сърдит и заплашва със съд вложители, чиито пари са ограбени с неговото мълчаливо съгласие. Какво е правил г-н Иван Искров в продължение на повече от две години, когато КТБ е раздавала високи лихви, а БНБ не е предупредила за това? Работа на вложителите или на БНБ е да упражнява контрол над КТБ? Ние имаме своите интереси, а законът задължава БНБ да контролира банковата система, а не услужливо да мълчи", посочват те.
И призовават шефа на БНБ да спре да заплашва със съд Вежди Рашидов или който и да е потърпевш от казуса КТБ, а най-после да каже истината за банката, както и истината за граничещото с престъпление бездействие на БНБ.
„Няма да позволим на гуверньора на БНБ да се гаври с един честен данъкоплатец, какъвто е Вежди Рашидов, нито да обвинява който и да е от хилядите вложители в КТБ, които искат справедливост. Категорични сме, че Иван Искров не е в позиция да съди когото и да било и колкото по-бързо той разбере това, толкова по-добре. БНБ дължи важни отговори и трябва незабавно да ги даде", посочват в заключение вложителите в затворената банка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.