• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Гечев: Ще се търси политическа отговорност от лицата, които са спрели проекта „Белене“

Проф. Гечев: Ще се търси политическа отговорност от лицата, които са спрели проекта „Белене“

/КРОСС/„Ще дойде ден, когато ще се търси политическа отговорност от лицата, които са спрели проекта „Белене". Сега се занимаваме с нарушения, които ще провери съдебната система, но някои ще трябва да носи отговорност". Това заяви зам.-председателят на БСП проф. Румен Гечев в сутрешния блок на БНТ. Той припомни участие на премиера Борисов от 8 април 2011г, в което с данни и факти доказва, че проектът е печеливш и е „лудост да не го завършим". „Затова и неговите министри подписват нови споразумения и са правили преводи за 350 млн.евро", каза още народният представител. „Борисов излиза и доказва през цялото общество, че „Белене" трябва да се строи, а след 11 месеца го закриват. Тук не трябва ли някои да носи отговорност?", попита още той.

Проф. Гечев обясни, че между 1990-1995 година сме били в началото на прехода, а държавата е била фалирала. „Не сме имали решение, че „Белене" не е ефективен, но не разполагахме с възможности да финансираме такива проекти", каза още той и уточни, че не е имало чужди инвестиции, държавната икономика е рухвала, поради забавената приватизация и сме платили дълг от 1.2 млрд. долара. „Сега имаме проект, който сме го докарали почти до половината. В интерес на България е да го финализираме. Само докато говорим, вече текат над 300 хил. лв лихви", подчерта депутатът от левицата.

По неговите думи с прекратяването на проекта "Белене" управляващите изпълняват поръчка на чужди сили. „САЩ не искат Русия да има присъствие в България, не искат да има самостоятелна и силна българска икономика, за да бъдем зависими. Но не успяха да спрат същата тази Русия да построи ядрена централа в Турция", подчерта той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

В Белене няма работа

Ало оня проект е спрян още 1990 година друг няма засега. Има само нагло престъпни кражби н а милиарди без да има нищо изградено или доставено. Целта на терористите ограбили бЪлгария по този проект след 2000 година бе да ограбят поне 10 000 000 000 живи евра без да построят нищо. Ползваха и досега ползват системи за тотален контрол включващи и поене със спец наркотици всички от които зависи грабежа/

26.10.2016 16:36:23

Анонимен

Не сте изцяло прав г-н Гечев. На тези продажници начело с Б.Б. трябва да им се търси и наказателна отговорност.

25.10.2016 12:21:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.