• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ в. Монитор
Пуснаха нова услуга 2 в 1 в сайтове за запознанства
Представят се за студентки, които следвали „вишо" образование
Проститутки зарибяват клиенти в интернет с примамливи и нестандартни оферти и промоции - сексуслуги с вечеря или с добра дума и майчини ласки. Наред със специализираните еротични сайтове жриците са окупирали и наглед безобидните сайтове за запознанства. В един от тях се подвизава мургава брюнетка, която се представя като Iliana Mileva, на 40 г., от София. Според инфото в профила й дамата работи в държавна фирма в сферата на информационните технологии.

в. Стандарт
Световната мания "Ледена кофа" предизвика мексиканска вълна и в България. Родните ВИП-ове обаче предпочетоха да направят дарения не за борбата срещу амиотрофичната латерална склероза, а за пострадалите от наводненията у нас. Тон даде еврокомисарят Кристалина Георгиева, която преди ден отказа да се полее, но дари 5000 лева на бедстващите след потопа в Мизия. Вчера и Николай Бареков бе полят от сина си, след което обеща дарение за децата от Аспарухово. Още куп шоумени и спортисти приеха предизвикателството на ледената кофа, но не стана ясно с колко пари и за каква кауза ще помогнат. Сред предизвиканите вече са президентът Росен Плевнелиев, шефът на БНБ Иван Искров и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


в. Дума
ДПС подготвя мощно гласуване с чужди лични карти на предстоящите парламентарни избори, ще сезираме ЦИК, служебния премиер Георги Близнашки и МВР. За това предупреди вчера водачът на листата на "БСП - лява България"
Милко Багдасаров. Социалистите настояват да се предприемат спешни мерки за предотвратяване на машинациите.


в. 24 часа
Резиденция „Царска Бистрица" е на държавата. Симеон Сакскобургтотски и сестра му Мария Луиза трябва да я върнат, реши Софийският окръжен съд. Двамата трябва да платят по 140 742 лв. обезщетение плюс 80 000 лв. лихви за това, че са ползвали имота без основание 5 г. - от март 2006-а до март 2011 г.
Според съда Симеон II и сестра му са били добросъвестни владелци. Изхарчили са за ремонти и изографисване на параклиса „Св. Иван Рилски" 168 000лв., но са получили приходи от входни билети и добив на дървесина. Освен обезщетение и лихви те дължат и разноски по делото. Трябва да платят общо към 400 000 лв., ако решението влезе в сила.

в. Новинар
Дъждовете и влагата ще са основен тест за ударените от градушката автомобили
Ремонтите менте на автомобилите след голямата градушка, която връхлетя столицата на 8 юли, извършени от калпави майстори, ще лъснат през зимата.
Именно тогава прозорците, които не са добре поставени, ще започнат да пропускат вода и ще стане ясно качеството на поставянето им, заяви пред "Новинар" собственик на столичен автосервиз.

 


в. Сега
Президентът отказва да разсекрети стенограмата от консултациите за КТБ
Президентът Росен Плевнелиев отказа да разсекрети стенограмата от консултациите, проведени с парламентарните партии за КТБ на 29 юни т.г. с мотива, че информацията не е от значим обществен интерес. Това става ясно от отговора на президентската администрация до Стефан Стойков, който поиска да му бъде предоставен документът по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Стойков е юрист, един от активните участници в протестите миналото лято.


в. Телеграф
Отпадна още една партия
ЦИК отказа вчера регистрация на трета партия. След като от надпреварата за вота отпаднаха „Другата България" и БКП, в състезанието няма да се включи и "Българска работническо-селска партия". Така партиите, които остават, вече наброяват 19, а коалициите - 7. Днес изтича срокът, в който дирекция ГРАО извършва проверка на списъците с подписи, представени от партиите и коалициите от партии.

в. Труд
Банкери обмислят схема, чрез която хората с гарантирани депозити в КТБ или ТБ Виктория да получат парите си веднага под формата на заем, научи „Труд". Двете най големи банки у нас УниКредит Булбанк и Банка ДСК проявяват интерес да отпускат подобни кредити с ниска лихва, обезпечени с гарантираните депозити в двете банки под особен надзор.
Идеята, която се ползва с подкрепата на БНБ, е на етап проучвания и сондажи. Целта е банките да получат пълна гаранция, че влоговете на евентуалните им клиенти са защитени според закона. Тя трябва да се дава от фонда за гарантиране на влоговете или квесторите на КТБ и ТБ Виктория.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.