• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Откриха телата на четирима бежанци във Видинско

Откриха телата на четирима бежанци във Видинско

Видин /КРОСС/ Телата на четирима чужденци са открити във Видинско, съобщават от пресцентъра на МВР. 33-годишен иракчанин е намерен мъртъв в района на бившето стрелбище в землището на село Раковица, община Макреш. Телата на други трима мъже са открити в землището на близкото село Киреево. Те са били в процедура по получаване на статут на бежанец, а след като са потърсили закрила на територията на страната ни, са направили опит да я напуснат. Видими следи от насилие не са открити по труповете. Телата са намерени при издирвателна акция на полицията, след сигнал от телефон 112, че група чужденци, тръгнала към българо-сръбската граница, се е изгубила в района. По случаите са образувани досъдебни производства в полицията в Кула, уведомена е Окръжна прокуратура- Видин.
"В Окръжна прокуратура Видин са постъпили две съобщения за започнати две досъдебни производства- едното е във връзка с открит труп на лице от иракски произход, на 15 ноември, второто съобщение е за допълнително открити на 17-ти, т.е. вчера, още три трупа на лица с неустановена самоличност. В момента се извършват аутопсии за установяване на причините за смъртта на четирите лица", съобщи говорителят на прокуратурата Владислав Влашев.
Полицията е открила при акцията още 13 мъже в землището на село Раковица, които са искали да напуснат страната. Те са спасени от измръзване, съобщават от МВР. Петима души са намерени без документи за самоличност на 16 ноември, като по думите им двама от тях са от Алжир, други двама- от Афганистан и един- от Пакистан. Същия ден, на около 2,5 километра източно от държавната граница, в района на бившето стрелбище в землището на с. Раковица, била локализирана и втора група от 8 чужденци, които също били без документи за самоличност. Те заявили, че са от Ирак и Сирия, съобщи БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.