• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Съдът отне близо 3.5 млн. лв. от търговец на земеделски земи

Съдът отне близо 3.5 млн. лв. от търговец на земеделски земи

/КРОСС/ Плевенският окръжен съд е уважил иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) на стойност 3 460 527 лв. срещу Ангел Петров от гр. Плевен и съпругата му. В края на 2011 г. Петров е осъден за неплащане на данъци в особено големи размери от търговия с компенсаторни бонове и земеделски земи.
Петров попада в обхвата на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, след като не подава имуществена декларация за 2004 г. за получени близо 208 хил. лв. от сключен договор с основното училище в плевенското село Коиловци. Обект на договора е възстановяване на собствеността върху земеделски земи, отчуждени от училището, получаване на обезщетения с поименни компенсаторни бонове по реда на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и продажбата им.
В хода на проверката инспекторите на КОНПИ са установили, че Ангел Петров е купувал земеделски земи, безналични акции и компенсаторни бонове за суми, сериозно надвишаващи официалните доходи на домакинството.
С решението на съда, което не е обжалвано и е влязло в сила, от Ангел Петров и съпругата му се отнемат 37 имота, земеделски земи и гори, в землищата на няколко населени места в областите Плевен и Ловеч, както и суми от продажбата на множество недвижими имоти, безналични акции и компенсаторни бонове.
Междувременно инспекторите на КОНПИ внесоха в Бургаския окръжен съд иск за отнемане на собственост на стойност 1 255 089 лв. от Тошко Пачев, който е обвиняем за организиране на „черно тото". С това се изпълнява разпоредбата в новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество за тримесечен срок за внасяне на иска след обезпечение на имуществото.
През юни 2014 г. по искане на КОНПИ Бургаският окръжен съд наложи възбрана на два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в землището на с. Воден, общ. Болярово на обща стойност 385 737 лв. на името на Тошко Пачев.
Освен обезпеченото имущество, в иска за отнемане в полза на държавата се претендират и средствата от продаден недвижим имот и два автомобила, суми за захранване на банкови сметки, включително и от трети лица и лихви от депозити.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.