• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Путин и Дзинпин ще обсъдят двустранното сътрудничество

Путин и Дзинпин ще обсъдят двустранното сътрудничество

/КРОСС/ Председателят на КНР Си Дзинпин планира да обсъди с руския президент Владимир Путин в рамките на срещите на върха на ШОС и БРИКС в Уфа конкретни проекти от икономическото сътрудничество между двете страни, съобщи в понеделник заместник-външният министър на КНР Чен Гопин, предаде РИА Новости.

На 8-10 юли в столицата на Башкирия ще се проведат международните срещи на върха на ШОС и БРИКС. През тази година Русия председателства и в двете организации.

В средата на юни Путин съобщи за планираната среща със Си Дзинпин в Уфа, както и за планираната си визита в Пекин през септември.

„Разбира се, те ще обсъждат двустранните отношения. Ще бъдат обсъдени въпросите за икономическото сътрудничество между двете срани, в това число и специфичните проекти. Освен това, те ще обменят мнения по най-важните международни и регионални въпроси“, каза Чен Гопин.

„Много добрите работни отношения и личната дружба“ между двамата лидери „осигуряват високо равнище и качество на двустранното сътрудничество“, отбеляза още китайският заместник-външен министър.

Той подчерта, че отношенията между КНР и РФ не са алианс и не са насочени срещу трети страни, а представляват „нов модел на отношения между две големи държави“.

„Отношенията между Русия и Китай като постоянни членове на Съвета за сигурност играят важна роля в поддържането на мира и стабилността в света“, добави китайският дипломат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ах колко добре е скроено всичко. Елегантно. Костюм по мярка за САЩ и ЕС. Май не е костюм, а ще излезе усмирителна риза. Такава брилянтна игра на на държавите от БРИКС и ШОС е просто учебно помагало за малоумниците и марионетките на САЩ. Ха да видим какво ще направят. От сега съм сигурен, че ще последват неща които, ама хич няма да се харесат на запада.

06.07.2015 09:43:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.