• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Гафовете при ремонт: Къде отиват строителните отпадъци

Гафовете при ремонт: Къде отиват строителните отпадъци

/КРОСС/ Оказва се, че хората са много изобретателни, когато искат да извършат нарушение

Всички имаме претенции да бъдем европейци, но мнозина все още не могат да свикнат с някои правила, характерни за западните страни. Иначе се възхищаваме на техния живот, на подредената и чиста среда, на цветята, които са навсякъде и няма кой да скъса, както и на дисциплината им, а на практика нямаме готовност да дадем своя принос за същото.

Вероятно сте наясно, че на повечето от тези прекрасни места, не се срещат хора, които да изхвърлят строителните си отпадъци на битовите кофи. А трябва да признаем, че у нас това е честа гледка, въпреки опасността от санкции. Гафовете при ремонт са не един или два, но що се отнася до споменатия етап - извозването на строителни отпадъци, те понякога не са толкова комични, колкото отблъскващи и тъжни. Гледката от затрупана с боклуци зелена поляна или участък в гората е крайно неприятна за всички, но недоволството ни все така не успява да промени нещата. 

Къде отиват строителните отпадъци

Има контейнери за строителни отпадъци, които фирмите отдават именно с такава цел - да се освободим от ненужния материал след ремонта. За доста хора този факт е неоспорим и не подлежи на съмнение, те вдигат телефона и сключват сделката, защото знаят какви могат да са последствията. За други обаче подобна крачка е само в краен случай. Те използват какви ли не прийоми в желанието си да се отърват от отпадъците, като по този начин не само усложняват живота си, но и пречат на околните.

Само няколко причудливи примери, които няма начин да ви се понравят:

Споменахме, че строителните отпадъци често срещаме в близкия парк или в гората, където сме отишли да дишаме въздух и да се разхождаме. Уви, нарушителите не се интересуват нито от правилата, нито от природата.

В кошовете за смет или най-вече около тях, ние многократно сме били свидетели, че строителни отпадъци се изхвърлят, независимо от глобите, предвидени в общинската наредба. Ако смятате, че това е допустимо и не нанасяте щети на никого, пак помислете. Специалните контейнери са различни от тези за битовите отпадъци, а извозващите машини могат да се повредят от строителните остатъци от ремонтната ви дейност.

Има хора, които се препитават с ровене в контейнерите или събиране на амбалаж. Те никога не отказват някой лев срещу услугата да приберат отпадъците ви, но вие никога не може да сте сигурни къде точно ще бъдат запратени и дали след минути няма да замърсяват някоя тревна площ наблизо. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марти транс

Марти транс е сред утвърдените фирми занимаващи се с извозване на строителни отпадъци с контейнери.

23.01.2020 17:23:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.