• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят

Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят

/КРОСС/ Главният секретар на МВР предлагал на трима от задържаните за отвличането на Адриан Златков да станат защитени свидетели, ако дадат показания срещу четвъртия обвиняем - Ивайло Борисов-Ториното. Това заяви самият Ивайло Борисов, а по-късно към твърденията му се присъединиха и адвокатите на обвиняемите. Сутринта съдът остави за постоянно в ареста и четиримата, задържани до момента. Според прокуратурата те обаче само са помагали за отвличането, а реалните извършители още са в неизвестност.

След гледането на мярката Ториното заяви пред журналисти, че главният секретар на МВР Младен Маринов предлагал сделка на другите трима да дадат показания срещу него, а в замяна да станат защитени свидетели в Австрия или Швейцария.

Кристиян Мирчев, който е адвокат на друг от обвиняемите - Мартин Марков, потвърди думите му. "Моят клиент също сподели такава информация. Аз не съм бил свидетел. Разказа ми именно това, че му е предлагано от лица на много високо ниво в МВР да става защитен свидетел", посочи той. Според адвокат Марияна Маркова и другите двама обвиняеми - Здравка Стефанова и Георги Джамбазов, получили същото предложение.

Според прокуратурата Ториното и Мартин Марков предоставили две коли за отвличането, а Здравка Стефанова и Георги Джамбазов купили СИМ-карти на сръбски мобилен оператор, през които били водени преговорите за откупа. Истинските извършители на отвличането обаче остават в неизвестност.

Съдът постанови, че срещу четиримата задържани има много доказателства, но всичките косвени. Обвиняемите обаче можело да се укрият или да повлияят на други свидетели, за което и бяха оставени за постоянно в ареста. Мярката им не е окончателна и подлежи на обжалване.

Адриан Златков беше отвлечен в края на август край дома си в Герман. В продължение на 12 дни МВР не успя да залови извършителите и накрая бащата Тони Златков бе принуден да плати откуп, за да върне сина си. Четирима души бяха задържани едва тази сряда - 5 месеца след отвличането, а за събирането на доказателствата съдействие оказали сръбската полиция и прокуратура

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.