• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски

Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски

/КРОСС/ По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на много места в страната ще има Ден на отворените врати.

В навечерието на празника днес две формирования от войсковия район "Кабиле" край Ямбол организират Ден на отворените врати. Това са 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. В тях посетителите ще имат възможност да разгледат военна техника и различни видове въоръжение. Освен образци на въоръжението ще бъде демонстриран  и начина на използване на лекострелково оръжие, снайпер, оръдеен автомат както и верижните машини на пехотата.

А във Военното формирование 52 740 в Хасково посетителите ще могат да разгледат екипировката и въоръжението на армейската част. 

Ден на отворените врати ще има и в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, където ще може да бъде видян статичен показ на въоръжение и техника, музея и разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника. А от 12 часа в Градската градина в Сливен ще има концерт на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти.

Тържествено събрание-концерт по случай празника ще се състои и във А във Военния клуб в Плевен. В града ще има и Ден на отворените врати - във войскови район „1163“, на който са поканени ученици от плевенските училища.

А от 15 часа пред паметника на 4-ти пехотен полк ще бъде поднесен венец на признателност към героите, загинали за свободата и независимостта на България.

Тази година Празникът на сухопътните войски съвпада с отбелязването на 134-та годишнина от Сръбско-българската война.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.