• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Манолова представлява промяната в БСП, смята Румен Овчаров

Манолова представлява промяната в БСП, смята Румен Овчаров

/КРОСС/ "Важното е на предстоящия конгрес този, който бъде избран да символизира и да показва промяната в партията и избягването на левицата от икономическите зависимости, в които беше изпаднала БСП." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката.

"Ако подкрепям някоя кандидатура публично е, защото тя представлява тази промяна и показва, че няма тези икономически обвързаности, които имат някои от другите кандидати", добави той, визирайки че тези дни изрази подкрепата си за кандидатурата на Мая Манолова за председател на БСП.

"Ако Сергей Станишев се беше оттеглил от лидерския пост, когато беше избран за лидер на ПЕС и тогава беше предложил да бъде наследен от Михаил Миков, тогава сигурно всички щяхме да ръкопляскаме за този избор. Сега обаче, след година управление може да се каже, че Михаил Миков беше дясната ръка на Станишев в решенията, които бяха взимани по време на управлението на кабинета „Орешарски". Трудно може да бъде наречена промяна и кандидатурата на Драгомир Стойнев", каза още той.

Овчаров все пак призна, че нито един от кандидатите за председател на левицата не е безгрешен и си има своите силни страни и слабости.

Той допълни, че по отношение на неподписания от правителството договор за изграждане на 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй" от „Уестингхаус" е правилно решение, защото към този момент договорът не е изобщо изгоден за България, защото цената за един реактор би била горе-долу колкото двата в „Белене", а също така самите „Уестингхаус" не са обещали някакви по-нататъшни инвестиции, ако проектът бъде реализиран.

"Може би имаше някаква логика да се направи някаква актуализация на държавния бюджет, но тя в никакъв случай не би трябвало да е в предложените от ГЕРБ, а дори и в предложените от правителството размери. Може би щеше да е добре, ако директно се актуализира бюджетът на Здравната каса", коментира още Овчаров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.