• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Тъжната истина е, че България загуби и „Южен поток”, и „Белене”

Тъжната истина е, че България загуби и „Южен поток”, и „Белене”

/КРОСС/ Бившият енергиен министър Румен Овчаров е скептичен по отношение вероятността за откриване на нови газови находища в Черно море.

„Държавната комисия за енергийно и водно регулиране има проблем с независимостта - политическа намеса в работата на регулатора е имало винаги, до момента не е имало случай, когато той да не е под командването на изпълнителната власт", заяви Овчаров в интервю за БНТ.

Работата на регулатора е да балансира интересите на различни групи - потребители, производители и държава. Затова, ако иска да бъде независим орган, в състава на ДКЕВР трябва да влязат представители на потребителски групи, работодателски организации, профсъюзи и държава, за да отразява всички интереси, посочи Овчаров.

Той препоръча и изработване на механизъм, който да направи невъзможна смяната на членовете на регулатора „когато на някой му скимне".

Според Овчаров съставът на ДКЕВР трябва да бъде избиран от Народното събрание, но с две трети мнозинство. Тогава регулаторът ще е независим в доста по-голяма степен, посочи бившият енергиен министър.
В отговор на трупащите се през последните пет години дългове на НЕК се предприемат не реални мерки, а „камуфлажни мероприятия", като повишаване на санкциите, отбеляза той.

Тъжната истина е, че България загуби и „Южен поток", и АЕЦ „Белене", заяви Овчаров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нищо не е загубила, Мошеннико, напротив отървала се е ! Сега ще трябва да те почнем теб за далаверите с ТВЕЛ, за далаверите в Белене и за купуването на ток от несъществуващи централи ! Много има за теб много трябва да отлежиш, но си дърт и няма да си жив толкова дълго, крадецо !

01.02.2015 20:12:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.