• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Румен Овчаров: Станишев работи за провала на Корнелия Нинова

Румен Овчаров: Станишев работи за провала на Корнелия Нинова

/КРОСС/ След Бузлуджа Сергей Станишев обяви, че е изненадан от съюза на БСП с АБВ по отношение на бъдещата обща президентска кандидатура. Дори намекна, че в преговорите БСП едва ли не е клекнала пред АБВ с нейните 1,7% влияние. 

Не знам въобще с какво очи той отива на Бузлуджа. На какво основание? За да не го забравят хората. Човекът, който докара БСП до състоянието, в което се намира сега, да ходи да се пъчи на Бузлуджа... Може, но някъде там, отзад, на последния ред, коментира бившият лидер на БСП - София Румен Овчаров. 

В отговор на Епицентър.бг Румен Овчаров заяви, че в задочни дискусии с бивши лидери на партията не иска да влизам, но е добре, когато Станишев дава оценки за каквото и да било процеси, да оценява и собствената си негативна роля за това, което се е случило в БСП.

Не бива да забравяме кой и поради какви причини изключи Георги Първанов, Румен Петков, Евгений Желев и още няколко членове от партията и за какво точно му пречеха те, допълни той.

Внушението, че Корнелия Нинова е отстъпила пред Първанов е най-лесното, и най-разбираемото, и най-манипулативното, смята Овчаров.

Тези 50% от членовете на БСП, които искат коалиция с АБВ, означава че други 50% не искат АБВ. А тези 50%, които не искат Първанов и Калфин обратно в БСП, са не 50, а 80%. Това е игра върху най-елементарната и най-тънката струна в БСП в момента. Но за БСП е ясно, че колкото по-широко обединение направим около нашата кандидатура за президент, толкова по-голям е шансът ни за успех. И ако покажем, че ние с Първанов не може да се разберем, даваме лош знак за другите, с които водим преговори. Обричаме на провал цялото това алтернативно на Борисов и на ГЕРБ обединение, което правим сега, коментира той. 

Според Румен Овчаров Станишев очевидно има проблеми в Европа. Очевидно там не го приемат като сериозен лидер на ПЕС и очевидно някой му помпа самочувствието, че той може да се върне в България и да има някаква роля в България. И тъй като той друга роля в България извън БСП не може да има, си помпа амбициите, че може да има роля в БСП, заяви Овчаров. Той е убеден, че на Станишев не му предстои дълго европейско бъдеще и затова той мисли за препозиционирането си в България.
Станишев ще работи за провала на Корнелия Нинова, категоричен е той. 
Без никакво съмнение и съвсем целенасочено, защото няма друга позиция, която би го удовлетворила, каза още бившият председател на БСП - София Румен Овчаров. 

Въпреки това обаче според Овчаров в БСП лидерски битки няма да има. Личните амбиции на този или онзи не могат да предизвикат лидерски проблем в БСП, каза той. Още повече, че според него Станишев няма влияние в БСП. Овчаров обаче не отрича влиянието на Моника Станишева върху общественото мнение.

Румен Овчаров е убеден, че реставрация няма да има.

Повярвайте ми! Няма как да се случи! - категоричен е той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поздравления за г-н Овчаров за реалната оценка за Станишев.Този мишок сега се слага на Първанов,защото ,ако последния не го беше издигнал за фактор в БСП,сега никой нямаше и да знае за него.Сигурен съм,че ако сега се направи допитване за доверието към Станишев,резултата ще бъде нулев.Не съм чул добър отзив за него,особено след като излъга избирателите,че няма да става евро депутат,а впоследствие този лъжец дезертира.

01.08.2016 14:56:29

месара

не защитавам сергейчо , просто другарката курнелия е обречена на провал - взе се прекалено на сериозно !!!

01.08.2016 14:22:39

Браво на Станишката !

01.08.2016 13:10:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.