• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Поклон пред паметта на жертвите от комунизма

Поклон пред паметта на жертвите от комунизма

На 1 февруари почитаме паметта на жертвите на комунизма и осъдените от Народния съд. Близо 30 000 представители на политическия и интелектуален елит на нацията станаха жертва на този трибунал и платиха с живота, младостта и свободата си. Никога няма да забравим, че голямата саможертва продължи през следващите 20 години в лагерите на смъртта, където хиляди духовници, учени, творци и общественици загубиха живота и здравето си, след като отказаха да приемат комунистическия строй и да се присъединят към Държавна сигурност. Припомням, че Народният съд е учреден и е издавал присъди в името на Негово Величество Царя, заради все още действащата Търновска конститиуция. Този исторически цинизъм продължава и днес, защото в първите редици на десния политически елит застанаха децата и внуците на комунистите, които издаваха присъдите.
Кой на практика олицетворява дясното политическо пространство днес? На първо място това е бившият член на БКП и изпълнител във Възродителния процес Бойко Борисов. До него са партийният секретар на Плевен Цецка Цачева и синът на шофьор от ДС Цветан Цветанов. Там е Росен Плевнелиев, чиито баща е бивш функционер от върхушката на БКП, а самият той е активен комсомолски секретар. На първия ред стоят още преподавателят по политикиномия Иван Костов и снахата на бивш секретар на ЦК на БКП Меглена Кунева-Пръмова. Гордея се, че не присъствам в номенклатурните първи редици на "дясното" в днешния ден. Поклон пред паметта на загиналите!

Коментар на Николай Бареков

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сееики омраза-давате сила на исляма на Балканите.

02.02.2014 21:54:22

Анонимен

Сейки омраза -давате Сила на Исляма на Балканите!

02.02.2014 21:53:05

Анонимен

Сейки омраза -давате Сила на Исляма на Балканите!

02.02.2014 21:52:58

Анонимен

ПОЛУЧИЛИ СА КАКВОТО СА ЗАСЛУЖИЛИ

01.02.2014 21:25:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.