• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Panasonic разширява продуктовата си гама с първите в света OLED телевизори, поддържащи HDR10+ технологията за динамични метаданни

Panasonic разширява продуктовата си гама с първите в света OLED телевизори, поддържащи HDR10+ технологията за динамични метаданни

/КРОСС/ След като през 2017 година получи редица престижни отличия за своите OLED екрани, възпроизвеждащи великолепни образи, Panasonic с удоволствие представя продуктовата си гама OLED телевизори за 2018 година, включваща четири нови модела от две серии. Предлагането на изключително успешния 77-инчов EZ1000 продължава, като през 2018 година към него се присъединяват сериите FZ950 и FZ800, от модели с 65- и 55-инчови екрани. FZ950 и FZ800 се отличават със значителни предимства. Те използват нови OLED панели в комбинация с видео процесора HCX на Panasonic от последното поколение, настроен в Холивуд. Четирите нови модела ще бъдат първите OLED екрани за 2018 година, които поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+. За осигуряване на възможно най-високо качество на звука, моделите от серията FZ950 са оборудвани с озвучителна система Dynamic Blade Speaker, настроена от Technics - изненадващо тънка аудио система, оптимизирана от инженерите на прочутата Hi-Fi марка на Panasonic за създаване на мощно и същевременно прецизно звуково поле. 

Ползотворно сътрудничество с Холивуд и професионално аудио-визуално оборудване

Успехът на OLED екраните на Panasonic се дължи на изключителните технологии и техники за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия. Сред тях са първокласните плазмени екрани, разработени с участието на експерти от филмовата и телевизионна продукция, и собственото подразделение на Panasonic за производство на професионално аудио-визуално оборудване. За да гарантира, че технологичната точност и прецизност на екраните ще отговаря напълно на творческата визия на режисьорите, Panasonic възнамерява да продължи сътрудничеството си с холивудския гигант Deluxe и неговите водещи студия за пост-продукция Company 3, EFILM и Encore. Deluxe е глобален партньор на много създатели и разпространители на съдържание.

Наред с Deluxe, все повече холивудски студия за пост-продукция избират да използват OLED екраните на Panasonic като широкоформатни референтни монитори. Тъй като същите тези екрани сега са достъпни и за потребителите, утвърдената вече идея на Panasonic да пренесе „Холивуд във вашия дом" е повече от реална.

Panasonic ще се стреми да получи Ultra HD Premium и THX сертификати за всеки от новите си OLED модели, преди пускането им в продажба.

Значителни подобрения в HCX чипа предоставят най-прецизната телевизионна картина някога

Оборудвани с най-новия и най-мощен досега 4K видео процесор HCX, и с HDR OLED панели от последно поколение, новите телевизори на Panasonic изобразяват по-вълнуващи и по-прецизни от всякога телевизионни картини с висок динамичен диапазон (HDR).

Изключителните нива на контрол и прецизност на новия процесор са комбинирани със способността за постигане на много дълбоко черно и с цветова гама, съдържаща един милиард нюанса - резултат от способността на Panasonic да показва почти 100 процента от DCI цветовото пространство. Пресъздаването на цветовете е изключително прецизно, включително и там, където това е затруднено, например в тъмните или в много светлите зони.

Най-същественото подобрение в процесора HCX е въвеждането на изцяло новата динамична система „Dynamic LUT". Технологията с таблици на съответствие LUT (Look Up Table) се използва широко от професионалистите при пост-продукцията и телевизионното излъчване в Холивуд и извън него, за да се осигури максимална прецизност на цветовете. Досега LUT таблиците бяха фиксирани според цветовото пространство, използвано от източника. При новата технология процесорът HCX автоматично анализира всяка сцена, отчитайки средното й ниво на яркост, и по определен алгоритъм динамично зарежда съответната LUT таблица за тази сцена. Това значително подобрява изобразяването на сцените, особено тези със средни нива на яркост, правейки ги да изглеждат много по-естествени.

За по-голяма прецизност на цветовете в сенките и тъмните зони отпреди, Panasonic включва допълнителни слоеве в LUT данните с информация за по-тъмни нива. Това означава, че освен зоните с преходи от чисто черно, всички цветове в тъмните части на изображението също ще бъдат пресъздадени максимално прецизно.

И накрая, в отговор на изискванията на професионалните потребители от Холивуд, Panasonic разшири диапазона и намали интервала между стъпките на калибриране в най-тъмните зони на RGB и гама скалите. Това може да се настройва от потребителя чрез системата за управление на цветовете Colour Management System на Panasonic. FZ950 и FZ800 поддържат ISF (Imaging Science Foundation) настройки за калибриране с нови точки на калибриране през 5 процента, и - за първи път в бранша - през само 2.5 процента за яркостта. Така потребителите имат възможност за изключително прецизен контрол там, където е най-необходим - точно над напълно черното в тъмните сцени. Тези нови точки на калибриране ще се поддържат също и от софтуера CalMAN® с AutoCal функционалност на Portrait Displays®. Panasonic FZ950 и FZ800 сега предлагат готовност за CalMAN.

Запазена марка за прецизно възпроизвеждане на черния цвят

Всички нови OLED модели за тази година са оборудвани със специален филтър на екрана, наречен Absolute Black Filter (Абсолютно черен филтър). Този филтър поглъща околната светлина и елиминира отраженията, така че черните зони в картината да са максимално прецизни и действително да изглеждат черни, особено в светло помещение.

Историята на HDR продължава

При новите OLED телевизори е предвидена поддръжка на технологията за динамични метаданни HDR10+, която ще предложи възможно най-доброто зрително изживяване чрез оптимизиране на образа поотделно за всяка сцена. Panasonic възнамерява да разшири поддръжката на тази технология и от други продукти, които предстои да бъдат обявени.

HDR10+ е отворена, безвъзмездна платформа за динамични метаданни за HDR (High Dynamic Range), създадена от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. След като лицензионната програма за HDR10+ бъде открита, трите компании ще внедрят технологията HDR10+ във всички бъдещи Ultra HD филми, в избрани модели телевизори и Ultra HD Blu-ray плейъри, както и в други продукти. За да научите повече за лицензионната програма, моля обърнете се към административния офис за HDR10+ лицензиране на адрес: info@hdr10plus.org.

Освен това, OLED телевизорите на Panasonic предлагат и поддръжка на HDR10 - стандартния HDR формат, който се съдържа в UHD Blu-ray формата и в 4K HDR съдържанието, поточно предавано от услуги, като Netflix, Amazon и YouTube. Също така, всички модели предлагат и поддръжка на HLG - HDR форматът за телевизионно излъчване, който се очаква да бъде все по-широко използван в близко бъдеще. 

Panasonic добави и новата функция Dynamic Scene Optimizer (Динамично оптимизиране на сцени), която използва специален алгоритъм за анализ на картината, имитиращ динамични метаданни при възпроизвеждане на образ от стандартен HDR10 източник. Нещо повече, новата функция Auto HDR Brightness Enhancer (Автоматично увеличаване на яркостта при HDR) осигурява на зрителите оптимално възприемане на творческата идея чрез ръчна или автоматична настройка на начина на изобразяване на HDR съдържание в светло помещение.

Озвучителна система Dynamic Blade Speaker - настроена от Technics

За да осигури възможно най-добрия звук, достоен за великолепната картина на FZ950, Panasonic разработи красива, елегантна и завладяваща озвучителна система. Системата Dynamic Blade Speaker, носеща логото „Tuned by Technics", използва Hi-Fi компоненти от аудиофилски ранг и предлага най-доброто в своя клас звучене за телевизор с вградени говорители. С не по-малко от осем говорителя (четири големи нискочестотни говорителя, четири средночестотни говорителя и два високочестотни говорителя, плюс пасивен излъчвател за усилване на басите) и с 40 процента по-голяма сила на звука, системата Dynamic Blade Speaker е разработена съвместно с инженерите от Technics - прочутата Hi-Fi марка на Panasonic - които са участвали активно във всеки етап от процеса на конструиране, от механичната конструкция и електронните схеми до звуковите настройки.

В отговор на очакванията на геймърите за HDR

Задоволявайки изискванията и на най-опитните геймъри, телевизорите FZ950 и FZ800 на Panasonic предлагат завладяващо 4K HDR гейминг изживяване, благодарение на по-краткото от всякога време на реакция. Специалният гейминг режим използва изключително бърза обработка на изображенията за пресъздаване на ясни и детайлни образи, дори при 4K HDR игрите, в които има бързи движения и се изисква много бърза реакция.

Красивите образи заслужават красив дизайн

Изтънчени и елегантни, OLED телевизорите на Panasonic са проектирани и изработени по най-високите стандарти и с използване единствено на първокласни материали. Разработени в съответствие с дизайнерската концепция „Art & Interior" (Изкуство и интериор) на Panasonic, FZ950 и FZ800 впечатляват с тъмните си метални покрития. Без видими съединения, те изглеждат като плаващи над поставките, в които елегантно са скрити мощните озвучителни системи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.