• 06 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7990
  •  GBP / BGN 2.2997
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Лозан Панов: Цацаров трябва да разкаже какво се е случило в ЦУМ

Лозан Панов: Цацаров трябва да разкаже какво се е случило в ЦУМ

/КРОСС/ „Мълчанието на агнетата не трябва да се случва във ВСС. Главният прокурор трябва да разкаже и да обясни какво се е случило, как се е случило, защо се е случило. Той дължи това на магистратите и в частност на всички в прокуратурата", заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, като по този начин коментира и срещата между Сотир Цацаров, Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ.

Преди седмица стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров се е срещал с директора на „Овергаз" Сашо Дончев в офиса на Георги Гергов от БСП в ЦУМ.

Заради разрасналия се скандал Георги Гергов подаде оставка като член на ръководството на левицата, като тепърва предстои да се вземе решение дали да напусне всички ръководни позиции в партията.

„Каките спряха да разговарят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат", допълни шефът на ВКС, цитиран от БТВ.

„Има няколко безспорни факта - среща между двама бизнесмени и главният прокурор, срещата е организирана от единия бизнесмен, нещата се случват седмица преди изборите", допълни още Панов.

Според него обстоятелствата и обсъжданите теми между тримата са спорни.

„Тази тема трябва да бъде анализирана и коментирана във ВСС", коментира още Панов, който е и един от вносителите на предложение казусът да бъде разгледан от ВСС.

„Висшият съдебен съвет трябва да покаже институционална реакция, проблемът не трябва да се замита и замъглява с други проблеми, както се е случвало и преди", допълни Панов.

Панов определи действията на Корнелия Нинова, която поиска оставката на Гергов, като адекватни. „Това обаче е само политическата страна на въпроса", категоричен е той.
Според Панов авторитетът на съдебната власт е застрашен от настоящата ситуация.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.