• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Панов: Няма се обидя, ако президентът не издаде указ за назначаването ми

Панов: Няма се обидя, ако президентът не издаде указ за назначаването ми

София /КРОСС/ Проблемите в системата на съдебната система са защото ние не сме направили нещо. Ако искаме да я реформираме и променяме, трябва да направим нещо, каза пред bTV избраният от ВСС за председател на ВКС Лозан Панов. Той добави, че няма да се почувства обиден, ако президентът не издаде указ за назначаването му.
Уважавам президентската институция и мисля, че екипът на президента е наблюдавал процедурата. Няма да се почувствам обиден, защото е важно не кой, а как ще бъде избран, посочи Панов.
С политици се познавам, потвърди Панов. Срещи с политици във връзка с избора си не съм правил. Не мисля, че някой е ходил при Борисов да лобира, България е малка, щеше да се разбере.
На въпрос дали съдебната ни система е заложник на една партия, той каза: Не мисля! Системата трябва да покаже, че принципът на разделението на властите е част от кръвообръщението на всеки един магистрат. Трябва да отстояваме своята свобода, настоя той.
Когато в една прекрасна купа се сложат много прекрасни ябълки и има една гнила, няма как гнилостните процеси да не се разпрострат и върху останалите , метафорично заключи той, настоявайки, че за състоянието на съдебната система са виновни всички - със своите действия и бездействия. За реформата не е необходимо усилието само на съдебната система, а и на останалите власти - законодателна и изпълнителна, но не за сметка на свободата на която и да е от тях, каза още Панов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.