• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Лозан Панов: Гнилите ябълки са навсякъде в системата

Лозан Панов: Гнилите ябълки са навсякъде в системата

/КРОСС/ Ако статуквото представлява лошото състояние на съдебната система, всички сме част от него и всички сме отговорни - един с действията си, друг с бездействията си, заяви новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов в интервю за Нова телевизия. 

„Еднакво опасен за съдебната система е и корумпираният, и некомпетентният, и страхливият", каза Панов.
Лошият имидж на системата може да бъде променен само със съвместни усилия и обща нетърпимост към туморните клетки и гнилите ябълки, посочи Панов. Трябва да признаем че царят е гол. Има апатия в системата, защото все говорим за реформи и не се стига доникъде, допълни новият председател на ВКС.

По повод призивите към президента Росен Плевнелиев да не подписва указа за назначаването му, Панов отговори, че уважава президентската институция и смята, че държавният глава ще се справи мъдро с този казус.

Помолен да коментира съмненията за това, че е свързан с ДПС, Панов даде пример с решението на Административния съд в София по делото за т. нар. сараи. Съдът беше безпристрастен, обективен и спази закона, каза Панов по повод решението да се разрушат незаконните постройки около основната сграда в имота.

„Имаше доклад на ЕК, в който се казва, че машинното гласуване отчита грешки, затова предложих ръководителят на ВКС да бъде избран с бюлетина. Не ме чуха. В залата присъстваха 20 членове на ВСС и гласовете отговаряха на този брой, така че вярвам, че изборът ми е честен", посочи Панов.

„Човечност" е красивата дума, нарочно не използвах „хуманизъм". Смятам, че това е важно за съдебната система. Човек не бива да среща надменност, обидно отношение или презрение от страна на магистратите", отбеляза Панов.

Трябва да сме нетърпими към корупцията, само така ще променим обществото. Нещата в Европа са различни, защото там има не само наказания, но и превенция. За мен еднакво опасен е и корумпираният, и некомпетентният и страхливият съдия, каза още Панов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.