• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Папата за визитата си у нас: Останах много доволен , вие сте здрав народ

Папата за визитата си у нас: Останах много доволен , вие сте здрав народ

/КРОСС/ Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мостове". Това каза папа Франциск в последните минути от визитата си у нас. На Летище София той бе изпратен от премиера Бойко Борисов.
Апостолическото пътуване на Светия отец ще продължи в Република Северна Македония.

Бойко Борисов: Посещението на папата е добра реклама за България

Премиерът Бойко Борисов благодари на папата за това, че посети страната ни и подчерта, че тя ще продължава да работи за мира в региона. „Правя го по убеждение. „Добрият съсед е повече от роднина", казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

„Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между папа Франциск и Борисов.

„Това посещение е една добра реклама за България. Всички медии отразиха визитата му. Най-силното послание, което отправи папата, е това за мир. Последните му думи бяха: "Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите. В негово лице имаме голям приятел на България. Трябва да знаем, че атентатът срещу папата е приписан на България. Това е световна конспирация и нямаме нищо общо. Десетилетия наред този атентат се свързваше с нашата страна. Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на София и отправи своите молитви за мир и благоденствие, така че мисля, че това са добри резултати", заяви след изпращането министър-председателят.

Той допълни, че винаги ясно е разграничавал хората, които бягат от войните и тези, които нелегално искат да влязат в страната ни. „Тези войни ги правим ние. Длъжни сме да помагаме на хората, които бягат от тях. Трябва да ги приютим и да ги върнем в собствената им страна. През годините така сме бягали и ние и така са ни приютявали и нас. Ние сме против тези, които преминават границата през нощта, нарушавайки закона", каза още Борисов.

Той благодари на всички служители на МВР, Бърза помощ, местните власти, които са взели участие в организацията на посещението на папата. И се извини на онези, които не го харесват, както и на всички граждани за ограниченията в трафика.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Време е да кажем в прав текст, че една църква, която определя милиард католици и милиони протестанти за неверници (еретици), връз основата на дребнав спор отпреди 1000 години няма повече право да се нарича ХРИСТИЯНСКА. Т.н. „православни църкви“ са автокефални и могат да се определят самостоятелно по този въпрос през ХХ1 век. Иначе Господ може да ги отлъчи от християнството. Иисус не е делил своето учение на правоверни и еретици!

07.05.2019 12:13:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.