• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Разкриха схема за купуване на шофьорски книжки

Разкриха схема за купуване на шофьорски книжки

София /КРОСС/ Заели сме се много амбициозно да прекратим корупцията там, където се шири най-силно - при книжките, при СЕМТ разрешителните и при проверките на пътя. Това каза пред БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
Разкрита е схема за купуване на шофьорски книжки в ИА "Автомобилна администрация". Установени са сериозни нарушения, посочи министърът и добави, че следващата седмица новият шеф на агенцията ще даде подробна информация на пресконференция.
Сериозни нарушения има при проверката на изпитите, главно са попълвани предварително листовки, раздавани са по специален начин. Всички, които работят в областните управления ще бъдат сменени, ще бъдат закрити и регионалните звена, за да се види, че веднъж завинаги трябва да се спре с тези действия. Корупцията при книжките и разрешителните, както и при проверките на пътя трябва да спре, категоричен е Папазов.
Правим проверки непрекъснато по сигнали. Предложихме да направим промени в законодателството и в данъчното, и в правилниците, които работят в автомобилната администрация. Не срещаме напълно разбиране от всички браншови организации, но по-голямата час от тях са съгласни с нас, каза още министърът.
Предполагам, че абсолютно всички хора, които работят в момента в Областните управления ще бъдат сменени. Освен това ще бъдат закрити регионалните звена, за да се види, че веднъж завинаги трябва да се спре с тези действия, каза още Папазов.
За цифровизацията, Папазов каза, че са си свършили перфектно работата.
На 15 юли 2013 г. след разговори с ЕК, беше получено одобрение от комисията за държавната помощ за декодерите за българите. Мярката е в размер на 15 млн. с прогнозна стойност на декодерите 60 лева с ДДС, припомни Папазов. Той съобщи, че покритието е 96,2% в момента.
Почти във всички европейски страни практиката показва, че в повечето случаи става въпрос за 70-85% покритие. Ние сме страна, която по-бързо приложи цифровизацията от Полша, Румъния и Гърция. В понеделник разпращаме до кметствата писма, за да проучим проблема. Много от населените места, където няма сигнал още, ще бъде посетена от наши специалисти, увери Папазов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.