• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Калоян Паргов: Бюджетът е отражение на политиките, които ще изпълнява Столична община

Калоян Паргов: Бюджетът е отражение на политиките, които ще изпълнява Столична община

/КРОСС/ "На всички, които им предстои да влязат в Общинския съвет трябва да знаят, че най-важното нещо, с което се захващаме е подготовка бюджета за следващата година, който е пряко отражение на политиките, които ще изпълнява Столична община през следващата бюджетна година", това каза лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Паргов коментира и столичният бюджет, който е в в размер на 1 млрд. 700 млн. лв.

"Казахме, че няма да вдигаме данъците и таксите, защото този бюджет е достатъчен стига да се харчи по-различен начин и ефективно, за да решава конкретни проблеми и то повече отколкото досега. Например, от 2015 г. чуваме, че г-жа Йорданка Фандъкова , която и като зам.-председател на ПП ГЕРБ, не само като кмет на София, звучи доста твърдо в общественото пространство, когато заяви някакъв ангажимент влиза в кварталите. И сега продължава да влиза в кварталите", добави лидерът на БСП - София.

По думите му един километър квартална уличка струва половин милион лева с тротоарите и бордюрите. "Ако ние всяка година залагаме 50 млн. в столичния бюджет за 4 години, тоест за следващия мандат, ще оправим 400 км квартални улички. Това е един пример за конкретна политика, която има цифрово изражение. Ако ние заложим за следващите години като проекти 10 чисто нови детски градини, които са средно около 2 млн. и половина ще имаме малко над 1 000 места, с което ще намалим недостига", обясни още Паргов.

Той посочи, че даване на свобода на районните кметове по отношение на бюджетите е идея на левицата вече повече от 20 години.

"Има два варианта да стане водеща. Първият вариант е чисто законодателно, за което липсва мнозинство в Народното събрание, тоест политическа воля в Народното събрание, която минава през промяна на серия от закони. Вторият, по-леният начин, е политическа воля в новия Общински съвет, в който 20-40% в зависимост от разбирането, данъците и таксите да влизат в централния бюджет, те идват от столичните райони, да могат да се връщат под формата на инвестиции, които намират числово изражение в бюджета", каза още водачът на листата за общински съветници на БСП-София.

"Например ако сте жител на район Лозенец и вие сте част от този район, заедно с всички живеещи там, вашият принос от данъци и такси е около 20-25 млн. лв., 20-30% се връщат като инвестиции. Това включва оправяне на квартални улици, междублокови пространства, изграждане на детски площадки, това число намира израз в бюджета на районната администрация на район Лозенец под формата на капиталови инвестиции. Всички жители искат да видят, че това, което плащат на Общината им се връща под формата на грижа от Общината за тях", посочи още Калоян Паргов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.