• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Калоян Паргов: Пътят на БСП до изборите е мобилизация, балотаж и победа

Калоян Паргов: Пътят на БСП до изборите е мобилизация, балотаж и победа

/КРОСС/ Пътят на БСП до 6-и ноември минава през мобилизация, балотаж и стига до победа на изборите за президент и за кмет на столичния район "Младост". Това заяви членът на Изпълнителното бюро на партията и лидер на софийските социалисти Калоян Паргов при гостуването си в предаването „Беновска пита" по "Канал 3".

"В момента основната ни задача е да довършим мобилизацията на партията за президентските избори, обясни той. - Втората цел е да стигнем до балотаж, а третата - да го спечелим. Залози за това кой ще ни подкрепи преди първия тур и кой - между двата, ще правим като наближи това време. Единственото сигурно, което мога да кажа в момента, е че в ГЕРБ не уважават избирателите, след като крият толкова дълго кандидата си за президент".

Калоян Паргов подчерта, че в БСП работят за вота на всички български граждани от всички етноси. "Много държа това мое твърдение да не бъде приемано като клише, защото не е! БСП има нужда от всички гласове, които искат промяна в България. От всички, които искат да бъде сложен край на статуквото на управляващите в момента, край на този модел и начин на разпределение на порциите в държавата", заяви той.

Лидерът на столичните социалисти обясни, че с избора на ген. Стефан Стефанов за кандидат за кмет на БСП в район "Младост" продължава кампанията от местния вот през миналата есен. Тогава същият кандидат на социалистите стигна до балотаж и загуби минимално от Цвета Авджиева от ГЕРБ, а съмненията за манипулации така и не бяха разсеяни. "По-интересното е, че част от представителите на Гражданския обществен комитет, който с разкритията и протестите си принуди кмета на София да поиска оставката на Цвета Авджиева, бяха в щаба на ген. Стефанов миналата година, припомни Калоян Паргов. - Затова сега предстои нов епизод от битката за "Младост". А победата е важна и за БСП, и за София".

Според Калоян Паргов въпросът за ролята на ДПС в българската политика ще вълнува представителите й поне до 6-и ноември. "Завъртането на името на Ахмед Доган сред кандидатите за президент беше изненадваща новина, коментира той. - По-скоро не го приемам на сериозно, на тези избори ДПС ще има трудната задача да си запази електоралното поле в битката с Местан. А иначе - всички тайно разчитат ДПС да им даде гласовете си при евентуален балотаж. А защо Движението за права и свободи има решаващата роля за оформяне на политическата конфигурация в страната - аз бих попитал: Къде са избирателите?! Ето една от важните причини всеки да упражни конституционното си право на вот на 6-и ноември. Време е да разберем, че бъдещето ни зависи от нашата отговорност и ангажираност".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.