• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Паргов: Да напомня на Цветанов, че БСП има един от най-големите приноси за европейското развитие на България

Паргов: Да напомня на Цветанов, че БСП има един от най-големите приноси за европейското развитие на България

/КРОСС/ „Президентът Радев и БСП са проектирани през 2016 г, за да не сме част от Европа и партньори на САЩ!". Такова изказване направи зам.председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Коментар на думите му пред радио К2 направи лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов.

„Това е абсолютно невярно, популистко и пропагандно твърдение, което има за цел да внуши за пореден път, че едва ли не ГЕРБ са единствената европейска партия", обяви Паргов.

„Да напомня на г-н Цветанов, че БСП има един от най-големите приноси в европейското развитие на България, след като първата крачка за присъединяване към ЕС е направена през 1996 г. от външния ни министър Георги Пирински! Освен това през 2007 г. по време на самото присъединяване президент и премиер бяха ярки фигури от БСП - Георги Първанов и Сергей Станишев. Самото планиране на членството и първите му стъпки бяха направени именно от това правителство!", категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

Той добави, че ГЕРБ са стъпили върху тази основа, но за съжаление са превърнали еврофондовете в инструмент за печелене на политическа власт и индулгенции.

Калоян Паргов заяви, че темата за това е европейско и кое не е европейско не се измерва с това кой е „за" или „против" Истанбулската конвенция, а се измерва с един прост факт, който ГЕРБ тихомълком щяха да подминат, ако не са били от БСП - а именно „за" или „против" фашизма. Лидерът на столичните социалисти обясни, че борбата против фашизъм и антифашистката съпротива стоят в основата на тази обединена Европа, чийто горди членове днес сме ние. И когато тази тема е на дневен ред и опасността от профашистки действия броди из Европа, а и в България, то ясната и категорична позиция е онази вододелна линия, която разграничава европейските и антиевропейските партии и хора.

По отношение на ветото на президента Румен Радев върху Закона за банковата несъстоятелност, придобил популярност и като закон за спиране на вторичното разграбване на КТБ, Паргов обяви.

„След „удобния" Плевнелиев Румен Радев не е удобен, защото активно участва във вътрешнополитическия живот, използвайки конституционните си правомощия. Със сигурност аргументите, които той има, са свързани с по-голяма публичност и дебат по тази тема, за да отпаднат всякакви съмнения, че този закон ще обслужи една или друга група, участваща в тази афера!"

На въпрос дали лидерският стол на Корнелия Нинова начело на БСП се клати, Калоян Паргов отговори, че не е забелязал подобно нещо.

„Може би имате предвид една моя реплика за „аеродинамичността", но тя е свързана с това, че седим на модерни столове, които са аеродинамични. Не смятам, че е състоятелна тезата за лидерския пост в БСП, по-скоро разговора за стила и метода на работа и недопускането на гафове и грешки, подобни като тази с Валери Жаблянов, е актуалният въпрос, който ние ще си обсъдим във вътрешен план и не мисля, че обществото има нужда от осветляване по темата!" , допълни Паргов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.