• 12 Авг 2020 |
 •  USD / BGN 1.6599
 •  GBP / BGN 2.1769
 •  CHF / BGN 1.8206
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Какво се случва с ремонта на Западен парк?

Какво се случва с ремонта на Западен парк?

/КРОСС/ От Спаси София днес изпратиха позиция до медиите, в която питат ръководството на Столичната община какво се случва с ремонта на Западен парк. Активистите многократно са обиколили обекта, но на строителната площадка не е имало нито един работник или техника. "Ремонтът на Западен парк, на стойност 11 млн. лв., трябваше да бъде завършен до края на 2018 г., но на обекта не се работи. Въпреки многократното удължаване на сроковете, само около 20% от предвидените работи в парка са завършени. Смятаме, че г-жа Фандъкова дължи ясен отговор на въпроса какво се случва с проекта и кога най-накрая ще бъде завършен този ремонт" - казва Борис Бонев от Спаси София.

Активистите припомнят, че паркът е единствен за редица столични квартали като Люлин, Западен парк, Илинден, но повече от година е неизползваем заради необезопасените изкопи, разораните алеи и стърчащите кабели. Те не приемат оправданието на Столичната община, че строителните дейности в целия парк спират, заради нуждата от препроектиране на една арка на входа на парка. "Обяснението е абсурдно и показва подценяване на интелекта на столичани. Защо се спира работата в целия обект, ако проблем има единствено с една арка? Стотици хиляди граждани са възпрепятствани да ползват парка и Общината е длъжна открито да признае какви са проблемите и кога ще бъдат отстранени." - настоява Гергин Борисов.

"Питаме как г-жа Фандъкова ще излезе пред столичани да поиска четвърти мандат, щом месеци наред бяга от обяснения за неспиращите проблеми на ключовите обекти? Фактът, че подобни забавяния има на всички големи проекти на Столична община, ясно доказва, че проблемът е системен и това ръководство не разполага с необходимите компетенции и капацитет, за да ги изпълни качествено и в срок" - заяви решително Борис Бонев, независимият кандидат за кмет на Спаси София.

Гражданите подозират, че вината за огромното забавяне не е на фирмата-изпълнител, а в частното проектантско бюро, на което Общината е възложила проектирането. Припомняме, че одобряването на всички проекти минава през съгласувателна процедура на Столичната община, която изглежда не си е свършила работата и не е отстранила навременно пропуските, заради които сега се налага спиране на обекта.

Припомняме, че това е петият сигнал на организацията за ремонта на Западен парк, който от самото начало имаше проблеми. След като стана ясно, че строителната фирма сериозно изостава с дейностите, от Столичната община неколкократно одобриха удължаване на срока и променяха крайната дата на завършване на обекта. От Спаси София сигнализират и че част от информационните табели, задължителни за всеки проект финансиран със средства на ЕС, вече са премахнати, както и че сега проектът е възложен за препроектиране на общинското дружество Софияпроект. "Плащат се пари на частни проектантски дружества за проекти пълни с дефекти, които после трябва да бъдат коригирани от страна на общинските предприятия. Намираме това за лоша практика, предизвикваща редица проблеми и това трябва да бъде прекратено." - завършват от Спаси София.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.