• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Безплатно паркиране в София само в неделя

Безплатно паркиране в София само в неделя

/КРОСС/ Без платено паркиране в София- само в неделя. Столичният общински съвет реши да удължи работното време на "синята зона" и вместо в събота до обяд - то се удължава до 18,00 часа. Промени има и при времетраенето на синята и зелената зона през делничните дни - вече ще бъдат активни от 8.30 до 19.30. Местният парламент одобри и предложенията на кметовете на „Лозецен" и „Средец" да се въведе зелена зона в техните райони, предава Дарик.

Паяците в София ще почиват единствено в неделя. „Синята зона", която беше активна от понеделник до събота на обяд, вече ще работи до 18 маса в почивния ден. Общинският съветник Зафир Зарков посочи, че това се дължи на натовареността на движението и в съботния ден.

"Първият почивен ден след 14:00 часа трафикът в града ни намалява. Една от целите на това нещо е да се осигури ред в паркирането и възможност за ползването за места за паркиране. Поради тази причина се налага и увеличаването до 18:00 часа.

"Започваме платеното паркиране с половин час по-късно сутрин, като основният мотив е че това е времето най-вече за родителите, които возят своите деца до детски градини, училища, се налага да заплащат зони за паркиране, макар че те престояват съвсем кратко. Вечерно време има друг съществен аргумент. Възможността до 19:30 да се работят зоните се осигурява и по-голяма възможност на домуващите специално да могат да намерят място за паркиране. Тъй като когато функционират все още зоните, знаете че възможността за паркиране тогава е доста по-голяма.", допълни Зарков.

Окончателно местният парламент реши, че зелена зона ще се въведе по улица „Цар Иван Асен II" и долната част на квартал „Лозенец".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.