• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Марин льо Пен отхвърли призовка за разпит в полицията

Марин льо Пен отхвърли призовка за разпит в полицията

/КРОСС/Крайнодесният кандидат за президент на Франция Марин льо Пен отхвърли призовка за разпит от разследващите магистрати във връзка с обвинения, че е нарушила правилата при използване на средства на Европейския парламент, съобщава "Франс прес".

Европейският парламент обяви, че в ролята си на лидер на партията Льо Пен плащала на служители от партията с европейски средства. Според правилата на ЕС финансовите средства трябва да се изплащат само на асистенти на френския политик в Европейския парламент.

В началото на месеца Льо Пен трябваше да върне близо 300 000 евро, но тя категорично отказа да изпълни искането на Европейския парламент.

Брюксел разследва информация, че Льо Пен е платила на бодигарда си Тиери Лежие 41 500 евро между октомври и декември 2011 г., но е твърдяла, че той е асистент в парламента. Тя също е обвинявана, че е платила близо 300 хиляди евро в периода 2010-2016 г. на съветника си Катрин Грисет, която е действала в централата на партията в Париж, а не в парламента в Брюксел и Страсбург.

Льо Пен заяви пред "Франс прес", че е отказала да бъде разпитана по случая по време на президентската кампания.

"Няма да отговоря по време на предизборната кампания. По време на този период не може да има неутралност или необходимото спокойствие за правосъдната система, за да функционира нормално", изтъкна тя.

Адвокатът на кандидата за президент обяви, че е изненадан от "внезапното бързане" с разследването.

Льо Пен описва разследването като отмъщение, но според разпространяваната информация тя не е вършила дейността, за която е получила парите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.