• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

30 минути преди гласуването на вота на недоверие

30 минути преди гласуването на вота на недоверие

/КРОСС/Председателят на НС Михаил Миков обяви 30-минутна почивка. Депутатите разискваха оставката на кабинета в присъствието на премиера Пламен Орешарски и министрите. В залата не беше само министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Външният - Кристиан Вигенин - дойде за кратко и отнво напусна парламента. Търпение изгуби и премиерът, който излезе малко преди края на продължилите два часа дебати. 

Като вяли и несъществени определиха дебатите парламентарните журналисти. 

Очаква се след края на почивката депутатите да преминат към реално гласуване на оставката, която премиерът депозира малко преди 18 часа вчера в деловодството на НС, а Михаил Миков прочете заявеното от министър-председателя пред депутатите в началото на пленарния ден. Парламентът успя да събере кворум, който беше осигурен с помощта на народните представители на опозицията. Малко по-късно дойдоха депутатите от "Атака", с изключение на лидера н апартията Волен Сидеров.

Като първа точка в програмата за гласуване на парламента е оставката на кабинета.

ДПС решиха, че парламентът трябва да падне с пресконференцията, която дадоха, каза пред журналисти Антон Кутев. Равносметката на правителството е положителна, като цяло правителство свърши много работа. Спаси България от повишаващата се безработица. Има шанс повече хора в държавата да работят и да получават доходи. Лично аз съм ужасен от идеята да се работи отново с ДПС. За мен коалицията с ДПС беше много тежка", допълни още Антон Кутев.

В кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България посочи още, че правителството е успяло да свърши най-малко 15 важни неща за тази една година управление. За мен важното е, че ние успяхме, въпреки трудностите. Въпрек това, се случиха много хубави нща, посочи депутатът пред журналисти. 

По думите му когато хората разберат, че могат да въздействат от улицата, правителствата стават нестабилни. Той прогнозира, че следващите такива ще бъдат кратки. 

Цветан Цвтанов от ГЕРБ отново отбеляза, че парламентът е нестабилна и неодобрявана институция. този парламент вече е история, каза той.

Искаме да положим по-добра основа за 43-тото НС, каза още Цветанов, притеснен от развоя на политическите събития след предсрочните парламентарни избори. Според него проблеми ще има не само за служебния кабинет, но и за следващото правителство, което и да е то. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.