• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Корупционният скандал в Гърция се разраства

Корупционният скандал в Гърция се разраства

/КРОСС/ Ескалира скандалът за корупция в Гърция. Правителството предаде случая за разглеждане в парламента. Един след друг дават показания пред парламентарната комисия за борба с корупцията политиците, които според разследването са получавали подкупи от швейцарска фармацевтична компания, съобщава БНР.

Днес прокуратурата в Атина изпрати искане към швейцарските и кипърските власти, за да се отворят банковите сметки на посочените в разследването лица.

„Това е единственият начин, за да се докажат или отхвърлят показанията на свидетелите", съобщават от прокуратурата.

Всички свидетели по скандала са защитени поради риска от техните разкрития. Информацията, която достигна до депутатите, е за подкупи от 100 хиляди евро до няколко милиона евро, за да се толерира незаконното увеличение на цената на животоспасяващи лекарства.

С решение на парламента след изслушване на заподозрените ще се даде ход на делото.

Досега никой от посочените висши гръцки политици не признава, че е получил подкуп. Това са двама бивши премиери и осем бивши министри. Сред тях е еврокомисарят по миграцията, както и директорът на националната банка.

Опозицията обвинява правителството за "клевета" срещу политически противници.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А в България дали има групичка зад кадър на Министерствототвоето на Зравеопазването, която го ръководи и разработкана схеми за источване на пари чрез инвазивна кардиология и представителите им в борда на директорите на окръжните болници с цел тяхното фалиране и закриване

09.02.2018 12:43:28

Анонимен

А как стои въпроса с българските лекари които са на хранилка към различни фармацефтични фирми и изписват техните лекарства срещу екскурзии от екзотични дестинации, "научни форуми" в екзотични кътчета на света и още и още?!

09.02.2018 12:10:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.