• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Парламентът ще обсъди договора за добросъседство с Македония

Парламентът ще обсъди договора за добросъседство с Македония

/КРОСС/ Парламентът ще дебатира по Законопроекта за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония на 18 януари, четвъртък. Това стана ясно в началото на днешното пленарно заседание, когато народните представители гласуваха седмичната си програма, предава „Фокус".

На своята 30-а сесия македонският парламент вече ратифицира документа с 61 гласа „за" и един „въздържал се".

Договорът бе подписан на 1 август 2017 г. от премиерите на двете страни Зоран Заев и Бойко Борисов, както те заявиха, за укрепване на двустранните приятелски отношения, насърчаване на добросъседството и развитие на всестранни взаимоотношения съгласно международното право.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

За изпълнението на договора

Добре известно е, че в Р.Македония наемници на външни сили години наред саботират процеса на сближаване с България.Тяхната тактика е да демонизират образа на България и зад маската на "отвоюване на собствена идентичност" да отричат безспорни факти от общата ни история и да търсят единствено и само разделителни линии. Комисиите, произтичащи от договора, са призвани да ревизират съдържанието на македонистките учебниците на принципа НА АКЦЕНТИРАНЕ ВЪРХУ ОНОВА, КОЕТО НИ СБЛИЖАВА, А НЕ СМРАЗЯВА ! Много важно е да се изясни историческата истина от най-новата история: 1. Макар и военен съюзник на фашистка Германия, България не е била държава с фашистки режим 2. България не е окупатор на Вардарска Македония, тъй като такъв политически субект не съществува до Втората Севтовна война. Тя поема от Германия администрирането на земя с българско население, окупирана и наречена от Кралска Сърбия с името "Южна Бановина".

17.01.2018 18:12:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.