• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Наблюдаваме връщане към биполярния модел в политиката

Наблюдаваме връщане към биполярния модел в политиката

/КРОСС/ "Наблюдаваме връщане към биполярния модел. Очевидно малките партии не предат. Хората се ориентираха към големите партии. Залагат на по-сигурното, не искат гласовете им да изгорят". Това коментира за БНТ журналистът Мира Баджева.
"ГЕРБ спечели, но и за губи. Както и БСП. При ГЕРБ загубата беше, че имаха предсказуем, опитомен коалиционен партньор, едно доста добре сработено правителство, едни послушни министри от съюзника, а сега им предстои да опитомяват едни диви коне в лицето на патриотите, при които и трите партии имат почти противоположни възгледи. Втория проблем е, че се задава една доста сериозен протестен потенциал", обясни тя.

Проф. Антоанета Христова коментира от своя страна: "Изключително силен мач си дадоха лявото и дясното. Това дава шанс да се върне дебатът на нормална принципна основа, която да лежи на ценности, на механизми на управление и да научи гражданите да разграничават това, което говорят партиите. Ситуацията дава изключителен шанс на ГЕРБ и БСП. БСП спечели много силен лидер, според мен те ще оценят това което им липсва, за да може постепенно във времето да отидем към нормализация на политическата структура в България. Не очаквах толкова бързо да тръгнем към тази нормализация. Много бързо се изчистиха малките партии. Ако "Воля" не с слее някъде, не би могла да има дълъг живот. Политическите партии трябва да се научат да играят в своето поле."

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не можете ли да го кажете на нормален български, че се връщаме към двуполюсния модел? С това "биполярен" ми звучи като биполярно разстройство и почвам да се оглеждам за екипи от психодиспансера!!!

28.03.2017 18:43:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.