• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Страхил Ангелов: Преференцията е добро начало

Страхил Ангелов: Преференцията е добро начало

София /КРОСС/ Кандидат-депутати се обединиха около мнението, че преференциалният вот е добра стъпка към даването на повече власт у избирателите.
"Преференциалният вот определено е стъпка в правилната посока, защото трябва да се търси личностният избор, не само партийният. Видя се, че партийните централи като че ли създават извън себе си едно чудовище, което после трябва всички да се борят с него. Търси се вариантът да бъдат издърпани напред хората, които се очаква да направят нещо", каза пред Нова телевизия Слави Бинев от Патриотичния фронт.
"Преференцията е добро начало, една първа стъпка в цялостната реформа на българската избирателна система. Според мен партийните централи трябва да подадат списък от имена, които да бъдат подредени по азбучен ред и респективно, който има най-много гласове, да се подреди първи, втори и така нататък. Това е с оглед да се намали влиянието на партийните централи и да избираме истински народни представители", заяви Страхил Ангелов от БСП.
"Ние настоявахме да има повече мажоритарност. В момента дадохме един сериозен инструмент в ръцете на избирателите. Вече партийните подредби не са от такова значение. Това искаха избирателите и смятам, че това е правилният път", коментира Корман Исмаилов от Реформаторския блок.
„Цялата ни коалиция е подчинена изцяло на вътрешното състезание с преференция. Даже в моята листа съм казал, че който успее да ме мине, лично ще го облека отгоре до долу", поясни Любен Дилов-син от "България без цензура".
Кандидат-депутатите коментираха и темата КТБ и Цветан Василев.
"Смятам, че БНБ заобиколи закона, когато затвори тази банка. Винаги трябва да бъдат събрани акционерите, които имат първи думата. Да не говорим, че колкото повече стои затворена, толкова по-малка става вероятността тя да отвори и да заработи нормално", смята Страхил Ангелов.
"Това, което предстои с КТБ, са тежки и трудни решения. Едно нестабилно и слабо управление може да се спъне и да се провали", смята Исмаилов.
"Политиците трябва да вземат отношение по това, че двама души се сбиват, все едно кои, и рухва половината държава. Това е ненормално, не може една държава да бъде разлюляна от волята на някакви хора", заяви Любен Дилов-син.
"По казуса с КТБ ясно се показа, че прокуратурата е в услуга на някого. Видя се, че тя е всичко друго, но не и независима. Такива са и критиките от Европа", допълни Слави Бинев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.