• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В БСП били под натиск да дадат подкрепа на Борисов

В БСП били под натиск да дадат подкрепа на Борисов

София /КРОСС/ Дали БСП да участва във втори кръг от преговори с ГЕРБ и да даде ли парламентарна подкрепа за правителство на Бойко Борисов. Това ще умуват членовете на червеното Изпълнително бюро утре.
Има много силен натиск за решение в тази посока - и вътрешен - от хора като Георги Кадиев, и външен - от кръгове около АБВ, призна член на соцръководството. В самата БСП обаче няма много силни желания в тази посока, защото това би било пагубно за партията, коментира той.
"Нямаме принципни различия в позицията си от миналата седмица. Нямаме и официална информация от ГЕРБ, за да коментираме", категоричен бе зам.-шеф на партията. На първите преговори БСП и ГЕРБ установиха общи позиции само по 4 от 18 точки. Червените отказаха да отстъпят и хората на Борисов обявиха, че не виждат основа за коалиция.
"Виждането на АБВ за тази бъдеща голяма коалиция не съвпада с нашето", коментира друг член на ИБ. Каквото и решение да бъде взето от бюрото, то ще трябва да бъде одобрено от Националния съвет на партията, а до вчера пленум не бе свикан.
По-късно днес на първо заседание ще се събере и червената парламентарна група. Очаква се тя да си избере ръководство и да одобри правилник за работата си. Начело на соцдепутатите знаково ще застане лидерът Михаил Миков. Останалите постове обаче ще бъдат разпределени така, че да няма дублиране на партийни и парламентарни, обясниха източници от "Позитано" 20.
Така за зам.-шефове на групата на БСП се спрягат имената на Ангел Найденов, Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова. С такъв пост се очаква да се сдобие и социалдемократът Георги Анастасов, който е единствен представител на коалиционен партньор в парламента.
За очакваните промени в Изпълнителното бюро и ръководството на партията обаче и днес нямало да стане въпрос. Такива щели да се обсъждат едва след старта на парламента, обясниха приближени на соцлидера, съобщава "24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В никакъв случай БСП не трябва да се поддава на натиска. Кадиев, Добрев, АБВ да си правят коалиция с когото искат. Ако БСП направи това, ще загуби и останалите си избиратели както направи при безпринципното си сътрудничество с ДПС.

21.10.2014 00:24:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.