• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Всички в ДПС искат Доган да се върне като единствен лидер

Всички в ДПС искат Доган да се върне като единствен лидер

/КРОСС/ Въпросът с оперативното управление на ДПС ще бъде решен на предстоящата Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април. На проведените областни конференции във Видин, Велико Търново, Перник и Монтана делегатите нe номинираха кандидати за председател на партията, защото се обединиха зад общото становище, че д-р Ахмед Доган е и остава лидер на ДПС, предаде Епицентър.бг.

Почетният председател на партията олицетворява единството на ДПС, гласят становищата на областните конференции, проведени във Велико Търново и Видин. Делегатите на националната конференция получиха мандат да участват активно в работата на висшия партиен форум, на който да се затвърди ролята и мястото на Движението за права и свободи, като водещата либерална, национално отговорна партия на страната, единна зад лидера си д-р Ахмед Доган.

Досегашните областни председатели на ДПС във Велико Търново - Гюнай Далаоолу, Монтана Емил Тодоров и Боряна Методиева в Перник запазиха партийната си позиция.

Във Видин за областен председател бе избран Петър Тодоров.

Досега официална номинация за председателския пост има само един от тримата временни водачи на движението - юристът Четин Казак бе издигнат от организацията в Габрово, откъдето е избран за депутат. Отказ да бъдат номинирани са напаривили депутатът Тунчер Кърджалиев, евродепутатките Филиз Хюсменова и Искра Михайлова. Някои спрягат името на Мустафа Карадайъ, но общото мнение е, че и тримата настоящи съпредседатели не биха се наели са такава голяма отговорност като самостоятелно ръководство на партията.
За лидерския пост се споменава и името на дългогодишния кмет на Кърджали Хасан Азис. Според партийци обаче въпреки опита му, той нямало да може да води партията, ако не е базиран в София. През седмицата Рушен Риза заяви, че единствено Ахмед Доган може да поеме оперативното ръководство на партията в този момент, изразявайки се емоционално, че Доган е сърцето и душата на ДПС.

На областните отчетно-изборни конференции присъстваха съпредседателите на ДПС, членове на ЦОБ, народните представители от регионите, представители на ДПС в местната власт, активисти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.