• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Цветан Цветанов аут от ръководството на ГЕРБ (обновена)

Цветан Цветанов аут от ръководството на ГЕРБ (обновена)

/КРОСС/ Рокади и в Изпълнителната комисия на партията

Националното събрание на ПП ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията, предаде Агенция „Фокус". За предложението гласуваха 1046, „против" предложението гласуваха 10, а 11 се въздържаха. Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб.
До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал „Апартаментгейт".

Борисов благодари на бившия си вече заместник Цветан Цветанов за лоялността и уточни, че той остава партиен член и ще работи в първичната организация на ГЕРБ. Така заместници му в ГЕРБ остават двама - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Премиерът обясни, че решението да освободи Цветанов, с когото са рамо до рамо много години, е било трудно и темата е достатъчно болезнена за него. По неговите думи ГЕРБ е показала, че е дисциплинирана партия, която осъзнава какво изисква обществото.

И още промени в Изпълнителните органи на партията

Националното събрание освободи Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия на партията. Нейното освобождаване дойде след като бе назначена за посланик на България в Израел. Тя замени досегашния ни посланик в Тел Авив Димитър Михайлов. Румяна Бъчварова беше и началник на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов.
Нейното място зае Деница Желева, която беше съветник на премиера по вътрешнополитически въпроси.

Местата на двамата освободени ще бъдат заети съответно от Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. Техните кандидатури бяха предложени от лидера на партията Бойко Борисов.

След приетите промени членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

Бойко Борисов използва форума, за да даде директиви за предстоящите кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са основните, които ще предлагат кандидати, разпореди председателят на политическата сила. Но уточни, че може да има и корекции на претендентите. В стратегията си лидерът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата сила.

"Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави, номенклатура" - в момента, когато хората усетят това, партията е загинала, предупреди премиерът. През следващите няколко години трябва да направим радикални промени, където губим, например Плевен - там трябва да се отреже из основи, обяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да бяха оставили Цветанов. Той вече се уреди с апартамент в Изток. А сега с наследника му ще трябва още един апартамент!

08.07.2019 10:40:09

Анонимен

ЕЙ МНОГО ХЕЙТЪРИ ПИКАЯТ ГАЗ ОТ ЗЛОБА

07.07.2019 18:34:26

Анонимен

колкото и да се реорганизират си остават Организирана Престъпна Група

07.07.2019 17:06:45

Анонимен

Тиквата свиква ГЕРБ на конгрес. Какъв конгрес бе Тикво? Десет години при толкова пари да не можеш да изправиш на крака една територия като България е национално предателство. Ти даваш ли си сметка за толкова години колко съдби на българи си съсипал, отчаял, затрил! А вратът и гъзът ти само растат! И селско-мутренското ти самочувствие и наглост!

07.07.2019 16:44:40

Телевизионер

Напоследък гледам по една ТВ програма почти еженощно документални филми за Хитлер, идването му на власт, режима и ВСВ до 1945 г. Намирам страхотно голямо сходство между този най-голям сатрап в историята на човечеството и Бойко Борисов, както и между развитието на обстановката в Германия от 1933 до края на войната и днешна България. И това е наистина наша национална трагедия.

07.07.2019 15:29:57

ПУНТА МАРА И ШМЕНТИ КАПЕЛИ

Всичко това е пунта мара. Тиквата и Цецо Крадецо го играят доброто и лошото ченге. Милионите и апартаментите си остават при Цецо, милиардите - при Боко. А народът както през последните 10 години гледа сеир и духа супата...Абе изобщо шменти капели!

07.07.2019 13:42:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.