• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Обвиниха украински войник за “сепаратист” заради снимка с “Бук”

Обвиниха украински войник за “сепаратист” заради снимка с “Бук”

/КРОСС/ Войникът от украинската армия Сергей Пащенко бе залят от злобни коментари и нападки в социалните мрежи заради снимка, на която позира на фона на зенитно-ракетни комплекси “Бук”. Още повече, тази история бе използвана и от някои западни меди, които въз основа на един акаунт направиха извода, че Русия е виновна за трагедията с полет МН17 на малайзийските авиолинии.

На пръв поглед няма нищо притеснително и съмнително в това, че украински военен се снима на фона на зенитно-ракетен комплекс. Единствено това, че украинската страна през цялото време твърдеше, че преди катастрофата там не е имало никакви ракетни установки…

След масовия тормоз военнослужещият изтрива снимката, но въпреки това интернет потребителите продължават да спамят страницата му в социалната мрежа “Вконтакте”. Заплашват го, че “той е 200-ният” (има се предвид военен код, обозначаващ убит) и го “съветват” “да си купи гроб”.

Интернет-потребителите, които се опитват да докажат, че Сергей Пащенко наистина е войник от украинската армия и подкрепят коментарите си със снимки или логически изводи, също биват подложени на остра критика, нападки и обвинения, че са “агенти на ФСБ”, и “терористи”.

Коментира се усилено и друга снимка на същия войник, направена през април миналата година. “Донецка военна комисия. Току що ме призоваха, ветераните ни подариха Георгиевски лентички”, пише войникът под снимката.

Според ползвателите на социалните мрежи, и в тази фотография присъства “следата на ФСБ”, като според тях, от там той се е научил да лъже.

Материал за украинския военен публикува и изданието The Daily Mail, като там той е наречен „сепаратист” и „терорист от ДНР”. Статията там е подкрепена с доста снимки от предишната му страница в социалната мрежа, която според изданието, е била изтрита по-късно от него. Редица украински медии също обявиха Пащенко за терорист от ДНР.

Припомняме, че на 17 юли Boeing 777 на малайзийските авиолинии падна в Източна Украйна. 298 пътника от самолета загинаха. Киев обвини опълченците за катастрофата, но те от своя страна заявиха, че не разполагат с толкова мощно оръжие.

В същото време стана известно следното: американското разузнаване изрази предположение, че пътническият  Boeing 777 е бил свален от опълченците по погрешка. Към този момент спецслужбите на САЩ не разполагат с доказателства за участието на Русия в трагедията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.