• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Да променим позицията на Макрон за Македония, призовава Паси

Да променим позицията на Макрон за Македония, призовава Паси

/КРОСС/ Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на президента Макрон, който блокира на практика пътя на Северна Македония и Албания към Европейския съюз. В състояние да направи пробив е външният министър Екатерина Захариева. В това е убеден Соломон Паси, който в типичния си стил препоръча министърът на външните ни работи да направи опит да промени позицията на френския президент. Тя е в състояние, включително използвайки женския си чар, обясни Соломон Паси в студиото на БТН. Той посочи и друг фактор, който е важен и може да се използва - това че докладчик за Македония е българин - евродепутатът Илхан Кючюк, а изключително рядко се случва докладчик да е човек от съседна страна.

 Ние не печелим нищо от отлагането на разговорите за членството на двете страни. Все пак Соломон Паси отчете положителния елемент на отлагането, а не безкомпромисното блокиране, след като стана ясно, че по настояване на българската страна е включено изречение, че Европейския съвет ще се върне към обсъждане на темата Разширяване на ЕС преди Срещата на върха ЕС-Западни Балкани през май догодина в Загреб в рамките на Хърватското председателство.

 Соломон Паси не е изненадан от позицията на Макрон, като припомни огромните усилия на президента Путин да спре членството на Македония и Албания в НАТО, както и усилията му по отношение на Сърбия да остане в руската орбита на влияние.

Въпреки това Паси е убеден, че Македония и Албания ще станат членове на ЕС - въпросът е кога.
По отношение на споровете за общата ни история и език, Паси обясни, че дори и да започнат преговори за членство, страната ни разполага с механизми на вето за отваряне на отделните глави при преговори, които може да използва, за да регулира правилно отношенията. Въпросът е да калкулираме ползите от преговорите и бъдещото членство в ЕС на западната ни съседка, настоя бившият ни външен министър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

помнещ

А защо мистър "майната му на православието" не включи целия си мъжки чар за постигане на тази високоблагородна цел...дори би могъл да прибави и малко мъжки сълзици...за по-лесно приплъзване на идеята....

21.10.2019 08:12:38

Анонимен

Само бисери. Захариева и чар! България и влияние! Макрон - агент на Путин! И каква е ползата на Европа от влизането на Македония и Албания? А ползата на България? Просто е - Соломончо иска повече НАТО. А от НАТО каква ни е ползата? Отново никаква. Прозрачен глупак.

20.10.2019 07:42:28

Анонимен

А ако ти променим физиономията, дали ще се правиш на толкова отворен?!?

19.10.2019 22:58:11

Анонимен

Нека и тези които публикуват Соломончовите “ мъдрости“ да поставят до тях и съвсем обективни факти, аман от примитивни, платени манипулации. Не случайно държим 111 място по обективност на медиите, тъпи сме и скандално продажни.

19.10.2019 18:11:49

Анонимен

Какъв си ми хубавец Соломончо, кой те заплю преди години за министър никой не разбра. Щатите са разочаровани от ЕО, защото подготвят отдавна влизането на Македония в НАТО, където Бойчето изигра своята лакейска роля. На фона на тези мераци Соломончо отново заема поза на национален съветник. Неговите изхвърляния се публикуват редовно, щото си плаща, а това чии интереси защитава е ясно и на кокошките. И цялата омраза е насочена срещу Путин. Абе глупако продажен виж как посрещат Путин в Саудитска Арабия, както никой друг държавник. https://www.youtube.com/watch?v=tYC1o-UXzOI

19.10.2019 18:09:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.