• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Соломон Паси: Няма значение дали Тръмп или Путин ще посети България първи

Соломон Паси: Няма значение дали Тръмп или Путин ще посети България първи

/КРОСС/ "Няма значение дали първо на посещение в страната ни би дошъл новия президент на щатите Доналд Тръмп или президента на Русия Владимир Путин. Ние си имаме отношения и интереси както със САЩ, така и с Русия и тези отношения, по принцип, нямат общо помежду си, така че който и от двамата дойде първи, това не би трябвало да промени посоката на отношенията ни с двете държави". Това коментира пред БТВ Соломон Паси, бивш министър на външните работи. Той допълни, че за десет години България не се възползва от възможността американския президент, в случая Барак Обама, да посети страната ни, което е доста голяма дупка в отношенията между двете страни, макар че те като цяло си остават доста добри.

По повод случая с дипломата Елена Поптодорова, Паси коза, че не се съмнява в качествата и почтеността й. "Аз познавам от години качествата на Елена Поптодорова, тя е работила във външно министерство, когато аз бях министър, после я предложих за посланик в САЩ. Така че нямам никакви съмнения относно нейните качества и нейната почтеност", коментира още Соломон Паси. "Аз вярвам на обясненията й, че това е било неволна грешка и е факт, че госпожа Поптодорова излезе с чест от тази ситуация, въпреки че междувременно изгуби своята работа. Но всеки допуска грешки и за мен този случай е приключен", отбеляза бившият външен министър.

Паси е обнадежден за предстоящите избори. "Много се надявам, че обещанията на служебния кабинет, че ще организира едни честни и почтени избори ще успеят да се изпълнят. Иначе според мен няма причина за притеснение относно смяната на областни управители и директори на дирекции на полицията по места и това, че тези смени ще повлияят по някакъв начин на изборните резултати", допълни Соломон Паси.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.