• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

К. Паскалев: Трябва широка кандидатура за президент, не член на БСП

К. Паскалев: Трябва широка кандидатура за президент, не член на БСП

/КРОСС/ Костадин Паскалев, член на изпълнителното бюро на БСП, в интервю за бТВ

Водещ: При мен е Костадин Паскалев, добро утро.

Костадин Паскалев: Добро утро.

Водещ: Бил сте кмет, има ли изобщо оправия в такава ситуация, когато едните хора просто искат да се намали музиката, стават побоищата, никой не може да се намеси, за да бъде решен битовия проблем, битовия проблем между хората. Същия ги имаше в Гърмен, в Раднево.

Костадин Паскалев: Ами аз бих започнал със следното, практически този проблем, който наблюдаваме в момента е въпрос на съвместна работа на общината, Столична община в случая, респективно съответния район и полицейско управление, но не само на тях. Трябва да кажа съвсем категорично следните няколко неща - първо, необходима е категорично ясна социална политика по отношение на ромите в България. Това, което виждаме в момента е един абсурд. Второ, трябва да има абсолютен синхрон в работата на общинската администрация и на съответното ръководство на полицейското управление. Разбира се, със съответната профилактика. Съвсем директно ще го кажа, в Благоевград подобни проблеми не сме имали и го казвам поради следната причина. Първо, бяха обхванати децата в училищата, от ромски произход имам предвид. Второ, беше осигурена заетост на хората от ромски произход и трето, реално погледнато беше ограничена възможността да се получават социални помощи тогава когато имаме непосещаване на учебно заведение. Реално погледнато, заедно със съвместната работа на полицията не сме стигали до подобни ситуации. Но смятам, че ако нямаме целенасочена, последователна политика, това предстои и тези ситуации, тези битови конфликти предполагам, че ще прерастват в нещо доста по-грозно.

Водещ: Дано не се стигне до това, но това пък е мрачното бъдеще, което повечето хора чертаят. Казвате ясни политики, но тези ясни политики само са като думи просто, които се хвърлят в пространството и до там.

Костадин Паскалев: Вижте, аз ще го кажа по следния начин. На всяко нещо може да се намери алтернативата, включително ако погледнете сега една от програмите, които е отворена на Министерството на образованието и науката е свързана точно с интеграцията на малцинствата в България. Ако видите за какво става дума и как се разходват средствата, даже сега имаме абсурд, реално погледнато за първи път са класирани проекти, които не се обявяват публично - тоест ще бъдат информирани само съответните участници в процедурата. Обръщам се към госпожа...

Водещ: За какви проекти става въпрос?

Костадин Паскалев: За интеграция на малцинствата в България. Обръщам се към госпожа Кунева - като говорите за антикорупция защо не вземете поне да обявите проектите, които са класирани и мотивите, с които са класирани.

Водещ: Добре, кои са тези проекти и за какво..

Костадин Паскалев: Това са проекти за интеграция на децата предучилищното и училищното...

Водещ: Разбрахме, но сигнала е към образователното министерство да го направи?

Костадин Паскалев: Разбира се.

Водещ: А защо не го е направило? Не са спазени разпоредбите ли или няма нужда да го правят?

Костадин Паскалев: Ами не мога да ви кажа. Това е абсурд, за първи път се случва. Трябва да го направят, разбира се, досега винаги...

Водещ: А за пари става ли въпрос и за колко?

Костадин Паскалев: Естествено, че става въпрос за пари, става дума за няколко десетки милиона лева.

Водещ: Интеграция на малцинствата. Добре, ще питаме образователното министерство. Говорите като хора в опозиция и като твърда опозиция, втвърдявате все повече тона си. Между другото доста дълго време ви нямаше, много пъти сме се опитвали да ви поканим просто като гост, не в момента в длъжността, която заемате в изпълнителното бюро на БСП. Къде бяхте?

Костадин Паскалев: Ами в общи линии трябва да кажа следното. До голяма степен ме беше срам от това, което се случва в БСП и ще го кажа съвсем директно - по времето на един качествен човек като Орешарски се случиха неща в БСП, които бяха абсурдни. Изпусна се въобще, така да се каже, партийния контрол над действията на председателя на партията и най-тесния кръг около него, които взимаха управленските решения, с което сринаха БСП до нечувани нива. Реално погледнато след избора на Михаил Миков започна конкретна работа в стягане на структурите, но според мен с много бавни темпове, въпреки че посоката беше абсолютно вярна. Смятам, че и опозиционното поведение на Михаил Миков беше абсолютно правилно. Невзимането на решение за участието в коалиция с ГЕРБ също абсолютно правилно, но смятам, че сега темповете трябва да бъдат значително по-бързи и онова заради което съм се върнал да участвам в политическия процес в България реално погледнато е създаването на алтернатива на това управление. Казвам го съвсем директно - голяма част от българските граждани не одобряват това, което се случва в управлението на държавата. Крайните резултати от това управление, включително и това, което виждаме в момента и смятам, че мога да помогна за създаването на някаква алтернатива и разбира се, за организационното укрепване на БСП.

Водещ: Това означава ли, че в крайна сметка упреците ви за управлението на БСП са по-скроо насочени към ерата Станишев и конкретно към него?

Костадин Паскалев: Разбира се, категорично. Аз не бих  могъл да обвинявам Михаил Миков, защото според мен то й имал принципна позиция.

Водещ: А нещо не можахте да разделите със Станишев, пробвали ли сте да говорите с него например - вие бяхте натикан по-в периферията

Костадин Паскалев: Вижте, никога не съм бил  в периферията. Нека да то кажа съвсем директно, аз съм имал възможността в национален съвет, бил съм член на националния съвет на БСП - там съм казал неща, които според мен ако биха могли да се чуят в публичното пространство, ще стане ясно, че Станишев е имал една тежка опозиция в периода, в който е било управлението на Орешарски.

Водещ: Но в крайна сметка резултат не е дало това решение?

Костадин Паскалев: Но в крайна сметка това са решенията, които...

Водещ: Като опозиция, като другарски съвети дори така ли?

Костадин Паскалев: Целия процес в БСП беше опорочен от гледна точка на това, че тесен кръг от хора взимаха съответните решения. Според мен това, което трябва да се случи категорично е разширяване на кръга от хора, които вземат съответните решения, възстановяването на авторитета на националния съвет и основните партийни структури. И отделно от това ще кажа само едно нещо, последното заседание на изпълнителното бюро, което беше в Благоевград, на него присъстваха председатели на общински партийни организации, нещо, което се случва за първи път. Тоест откриване на заседанията и така да се каже публичност в заседанията на БСП.

Водещ: За всичките фараони, за които сме говорили в БСП, за тричленката, за хората, които са били несменяеми дълги години, поколения наред, през които младите в БСП са пораснали и вече са остарели дори, това нещо затворена страница ли е или е подменено и скрито?

Костадин Паскалев: Не, не, аз не смятам все още, че е затворена страница докато не видя изградените механизми - механизъм за формиране на политика, за привличане на кадри, за оценката на тези кадри в дейността на БСП, дотогава не можем да кажем, че този процес е окончателно оставен в затворената страница на БСП.

Водещ: И че някой не дърпа конците или че не продължава като...

Костадин Паскалев: Има много тежък процес, който трябва да премине, аз силно се надявам, че в изявленията на Корнелия Нинова ще се съдържа и политиката, която БСП ще реализира от тук нататък - една категорична публичност, формиране на алтернативи на това управление с ясни принципи и респективно оттук нататък опит за реализация на тази политика чрез спечелване на доверието на гражданите.

Водещ: Вие за какво ще отговаряте в изпълнителното бюро?

Костадин Паскалев: Ами на мен така да се каже ми е вменено като отговорност общините или местните политики в България.

Водещ: Разпределени ли са правилно хората, защото видяхме доста интересни хора на доста интересни позиции.

Костадин Паскалев: Ами аз не знам какво точно предизвиква интереса ви, но според мен оттук нататък предстои така да се каже да се сработи това изпълнително бюро и да се получи онзи ефект, който лично аз очаквам.

Водещ: Казвате, че БСП трябва да бъде алтернатива на управлението, има обаче една друга алтернатива и тя се нарича АБВ. И тази алтернатива възможно ли е да се съчетае с БСП и отново да имате общ път?

Костадин Паскалев: Нека да го кажа последния начин. Аз имам една категорична позиция, която до известна степен се различава с част от хората от изпълнителното бюро. Аз смятам, че БСП като ръководство трябва задължително да започне консултации с всички политически партии в България, особено тези, които са представени в парламента и онези, които са представени в местните власти. Какво трябва да се случи? БСП трябва да разговаря с всички политически партии, включително с ГЕРБ по отношение на националните приоритети за развитие на България. Защо го казвам? Защото вие виждате вчера скандала, който се разиграва около превъоръжаването. Необходимо ли е българската армия да се превъоръжава? Да, българската армия е гарант за суверенитета на държавата ни от една страна. От друга страна кои са основните проблеми, които стоят пред българската държава - това ли е един от основните и това ли е начина за решаване? Позволете ми само една да кажа, ние в момента говорим за превъоръжаване, което е насочено към високотехнологичните сектори на отбраната - това е ВВС и това е военноморския флот. А къде са сухопътните войски?

Водещ: Ами може би и до тях ще се стигне.

Костадин Паскалев: Ами не вижте, какво значи ще се стигне. Това означава...

Водещ: А нали от някъде трябва да се започне?

Костадин Паскалев: Категорично. Трябва да се започне...

Водещ: Не съм съгласен с това, защото ако не се дават парите за армията например ще питаме защо не се дават пари за армията.

Костадин Паскалев: Онова, което казвам аз, господин Хекимян, в момента е следното, превъоръжаване трябва да има, трябва да има ясно, публично оценяне на този процес. Между другото правителството е взело едно решение да не се внасят законопроекти в Народното събрание, които нямат оценка за въздействието. Тоест как социално, икономически, екологично и финансово ще се отрази този процес на взимане на тези финансови ресурси по отношение на развитието на държавата перспективно. Категорично това е въпрос, който трябва да бъде решен веднъж завинаги и оттук нататък да не се връщаме към него.

Водещ: По-скоро по-големия проблем е текучеството на хората в армията, а не сега дали ще ги делим на военноморски, пехотинци или...

Костадин Паскалев: Вижте, в момента, в който българската държава реши да закрие своята наборна армия стана ясно какво ще се случи и това ще продължи да се случва, няма какво да се заблуждаваме.

Водещ: За какво - за връщането на наборната армия или за връщането на военното обучение?

Костадин Паскалев: Не, аз не се считам за експерт в тази работа. Аз съм служил във високотехнологични ракетни войски в България.

Водещ: Питах ви за общ път с АБВ имате ли?

Костадин Паскалев: Аз започнах с това, че трябва да се коментира с всички политически партии. Второ, АБВ е естествения партньор на БСП, с АБВ трябва да се проведе съответния разговор. Онова, което ще се случи според мен категорично е следното, на това заседание, което предстои утре, реално погледнато ще бъде взето решение за провеждане на референдум или допитване сред членовете на БСП, което според мен трябва да завърши в рамките на един месец, надявам се такова да е и решението на националния съвет и практически юли месец ние да проведем съответните разговори с евентуалните партньори - АБВ, патриотичните партии и ДПС. Нормално е да се проведе този процес.

Водещ: Добре, нека да чуем обаче какво казва Ивайло Калфин по повод това дали имате обща политика и общи допирни точки.

Ивайло Калфин: Новото ръководство продължи със старата риторика по отношение и се оказа, че АБВ е основния враг отново. Това, което чухме от председателката на БСП е, че тя първо ще пита партията си дали въобще да правят коалиция или не. Въпрос на избори, разбира се, но президентските избори залога не е партиен, ето имахме изборите за кмет в София, където БСП си издигна един чисто партиен кандидат, който взе по-малко и от листата му. Ако това е целта, окей. Понеже има много гласове, които казват, Стефан Данаилов направи резултата, ами нека да стане отново кандидата на БСП, няма лошо.

Водещ: Възможно ли е пък Стефан Данаилов да бъде кандидата на БСП? ново ръководство  - стара риторика.

Костадин Паскалев: Категорично не съм съгласен с господин Ивайло Калфин. Мога да кажа простичко следното, според мен всяка една политическа партия трябва да се отнася с уважение към другите политически сили. Нека АБВ се научат на това, аз се отнасям категорично с уважение към политическа партия АБВ. Онова, което ще направи БСП е да пита своите членове, прав е господин Калфин по отношение на това, провеждането на референдум и така нататък, но ние имаме четири-пет въпроса, които да зададем на своите съпартийци. Първия въпрос, какъв президент искат членовете на БСП - дали това да бъде тяснопартиен президент, кандидат президент или това трябва да бъде надпартиен, с широка подкрепа. Второ, с кои политически партии да се проведат съответните разговори за подкрепа на обща кандидатура. Трето, какъв трябва да бъде профила на този президент и четвърто, каква да е личността - конкретно с име. И според мен това е процеса, който трябва да протече в БСП. реално погледнато според мен това е един процес, който практически ще покаже колко организационно е жива самата БСП.

Водещ: Вас, господин Паскалев, ще ви издигнат ли за кандидат за президент от БСП?

Костадин Паскалев: Ами не, аз няма да се кандидатирам за президент като кандидатура на БСП. Смятам се за неподготвен в тази сфера, изхождайки от съответните компетенции на президента, които са свързани с външната политика, които са свързани със сигурността и със съдебната система основно като три опорни пункта на работата на президентската институция. И поради тази причина не смятам, че трябва да се издигат некомпетентни кандидатури.

Водещ: Възможно ли е да ви убедят, може пък за няколко месеца да станете компетентен?

Костадин Паскалев: Никой не може да ме убеди в нищо. Вижте, аз мисля, че съм на достатъчно, за да се поддавам на подобни въздействия.

Водещ: Стефан Данаилов възможен вариант ли е обаче?

Костадин Паскалев: Стефан Данаилов е една харизматична фигура, която страшно много уважавам и обичам, но смятам, че здравословното му състояние не би му позволило да се кандидатира за президент.

Водещ: Как се справя макар и за краткия период Корнелия Нинова?

Костадин Паскалев: Ами мисля, че започна добре. Смятам, че би следвало да се концентрира върху най-важните и най-съществените въпроси. Позитивно е отношението ми към това, което се случва към настоящия момент - повече темпо и повече концентрация по важните въпроси.

Водещ: Според вас каква трябва да е личността, която да издигне БСП, тясно партийна? Личното ви разбиране.

Костадин Паскалев: Нека да кажа личното ми разбиране, тук не ангажирам никой с това. Смятам, че трябва да бъде изключително широка кандидатура, не член на БСП, широко подкрепена от политическите партии, които ще представляват алтернативата на това управление.

Водещ: Ако в свое допитване или пък симпатизантите на АБВ решат, че трябва Георги Първанов да бъде издигнат за кандидат-президент, БСП би ли го подкрепила?

Костадин Паскалев: Би го подкрепила. Но онова, които виждам в основните партийни организации ясно сочи, че Георги Първанов няма шанс да бъде кандидат-президент на БСП.

Водещ: Калфин?

Костадин Паскалев: Не мога да кажа. Коментирано е преди всичко името на Георги Първанов.

Водещ: Коментирано е името. Там не е ясно и по казуса все пак - Конституционния съд дали ще бъде сезиран и какво ще каже той.

Костадин Паскалев: Вижте, има член 93 и 95 от конституцията, алинея 1 и в единия и другия член. Моето лично мнение, без да съм професионалист е, че няма шанс Георги Първанов да получи правото да се кандидатира.

Водещ: То има и много закони, господин Паскалев, които не се спазват, а пък в крайна сметка и задължителното гласуване, което беше прието, също е противоконституционно, но никой като че ли не се трогва от това.

Костадин Паскалев: Ами вижте, тук има един въпрос, който според мен е ключово важен, ние трябва да си кажем съвсем ясно, политическите субекти е крайно време да възстановят авторитета на българската държавност чрез авторитета и на парламента, и на държавните институции, и на политическите субекти. В противен случай ще се случва това, което се случва в Ботунец - саморазправа.

Водещ: Коя беше най-голямата грешка на Станишев?

Костадин Паскалев: Затварянето в изключително тесен кръг, приключването на диалога с основните партийни структури и фактически взимането на някакви елитарни решения, които не бяха обяснявани на самите партийни членове.

Водещ: Играта с ДПС може ли да си я обясните и по какъв начин?

Костадин Паскалев: Не, аз не мога да си обясня това, което се случи и как беше предложен Делян Пеевски за председател на ДАНС. Абсурдно беше според мен като политическо действие. Защото, ще го кажа съвсем откровено, един абсолютно според мен подготвен, добър професионалист като Орешарски беше изгорян така да се каже в това управление.

Водещ: Вие не знаете как, но господин Местан беше тук на този стол, на който стоите в момента и каза, че имало договорки още есента на 2012 година, че са обещавани някакви неща на ДПС ...

Костадин Паскалев: Можете ли да си представите, че националния съвет на БСП е взел решение да обещае на ДПС председател на ДАНС.

Водещ: Защо? Националния съвет, може би лицето точно, което визирате, може би господин Станишев.

Костадин Паскалев: Възможно е, аз не гледам така. Но може ли да си представите, че националния съвет е взел такова решение. Когато говорим за законосъобразност, вие смятате ли, че партията ДОСТ би следвало да бъде регистрирана в българския съд. Аз смятам, че българския съд трябва да спазва конституцията.

Водещ: Вие смятате, че тази партия е противоконституционна?

Костадин Паскалев: Смятам, че това трябва да каже съда, поне моето лично убеждение е такова.

Водещ: Все пак какви са аргументите ви за това нещо? Ето те казват, ние сме българска партия.

Костадин Паскалев: Вие не виждате какви са аргументите. Ами вие правите дискусии, които мен ме убеждават, аз нямам други източници на информации освен това, които виждам в публичното пространство.

Водещ: Какво се случи в БСП тогава, за да се стигне наистина до този разрив, до поредните загуби? Кой на кого какво е обещал? Защото ние помним разказите на другите хора, които, господин Станишев е казал - или гласуваме или си тръгва управлението.

Костадин Паскалев: Господин Хекимян, нека да ви го кажа директно, аз го казах преди малко. Докато в БСП няма публично взимане на решения и съответните механизми, които да бъдат изградени, няма гаранция, че задкулисието няма да спечели в едно или друго направление. Между другото същото се случва в момента и в ГЕРБ, не знам дали ви прави впечатление, но в момента двама или трима човека взимат всички решения по отношение на дъражавта, онова, което се случва и ще се случва. Но защо не зададете въпроса на Бойко Борисов - има ли натиск от госпожа Меркел по отношение на това българската държава да вземе решение за разрешаване на визите за българските, за турските граждани" в ЕС срещу ангажимента  да бъдат намалени санкциите срещу България за предишен период. Ето това е един съществен въпрос. Смятам, че ако една държава уважава себе си, един премиер уважава себе си, един премиер уважава себе си, трябва да застане пред обществото и да каже, господа, подложен съм на такива, такива изисквания, които не отговарят на българския национален интерес. Би следвало да предприемем следните действия - второ, трето, четвърто.

Водещ: Това крие ли се в момента от обществото, има ли го този натиск?

Костадин Паскалев: Според мен да, категорично, да.

Водещ: Да, но пък виждате какво прави в крайна сметка и Германия, тя дава пък съвсем друг пример или като че ли други заявки.

Костадин Паскалев: Нека да ви го кажа по следния начин.

Водещ: Факт ли е дипломатическия скандал там?

Костадин Паскалев: Нека да ви го кажа по следния начин. Според мен геноцид в Турция по отношение на арменския народ е имало. Въпроса е защо точно сега германския парламент взима това решение. И според мен докато ние не се научим и като политици, и като държавници в лицето на премиера, членовете на Народното събрание и така нататък, не се научим да говорим истината такава каквато е, ние нямаме шанс политиците ни да станат водачи на народа в положителна посока. Ние ще говорим винаги за някакви задкулисия, за някакви други въздействия.

Водещ: То е въпрос и дали това ще е заплаха за България, защото тези бежанци трябва и ще минат през България.

Костадин Паскалев: Категорично е заплаха за България и вие го разбирате добре. Това, което виждаме като битови проблеми в собствената си държава, ако го пренесем и със съответните бежанци, може да си представите какво ще се случва.

Водещ: Господин Паскалев, обаче говорите за задкулисие, за трима или четирима души в ГЕРБ, които вземат решенията на фона на всички останали, в БСП тогава конкретно кой взема решенията - за Пеевски как беше съобщено. Помним разказите...

Костадин Паскалев: Вижте, искам да съм съвсем честен с вас, аз не знам кой е взел решението за Пеевски. Онова, което знам е, че на заседанието на парламентарна група е поставен въпроса от господин Станишев. Парламентарната група е провела изключително тежък дебат, където няколко хора са отказали да подкрепят такова решение въпреки заплахата, че ще падне това управление. То така или иначе падна. Тоест въпроса може да зададете само към господин Станишев.

Водещ: Брожение е имало, недоволство е имало, но факт е, че групата се е съобразила.

Костадин Паскалев: Разбира се.

Водещ: Така ли се случват нещата, не си съгласен обаче гласуваш, за да останеш в парламента?

Костадин Паскалев: За съжаление очевидно така се случват нещата. Ще ви кажа нещо директно, аз съм гласувал два пъти срещу партийни решения. Единия път гласуването ми беше по повод на изграждането на бази на НАТО в България. Лично според мен ние трябва да имаме съвсем друга политика и тази политика няма нищо общо с това ние да се кланяме на един или друг съюз, ние имаме национални интереси. Те не са свързани нито пряко с Русия, нито пряко с НАТО, нито пряко със САЩ. Те са тук на Балканите и нашите интереси трябва да бъдат ясно формулирани от българските политици.

Водещ: Може да ви наречем тогава вътрешен бунтар, ако не сте съгласен, просто скачате срещу...

Костадин Паскалев: Ако искате и така ме наречете, нямам нищо против.

Водещ: Имате ли нещо против  заради това, че Корнелия Нинова заедно с част от ръководството на БСП беше на паметника на Тодор Живков и поднесе цветя?

Костадин Паскалев: Нямам нищо против. Ще ви кажа нещо само - няма значение кой какво говори по отношение на един или друг лидер на държавата ни, аз съм свикнал да оценявам хората от позитивните им качества. В смисъл какъв, не коментирам преди 1989 година, все пак сравнително млад съм бил тогава, но по принцип и Димитър Попов, Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов имат своите положителни качества. Аз ще ви го кажа директно - в момента категорично подкрепям онова, което прави Бойко Борисов по отношение на събиранията в митниците. Но бих го посъветвал принципа, който е въведен на Калотина и на Кулата, да бъде въведен и на Капитан Андреево. Категорично подкрепям строителството на пътищата и магистралите, но трябва да се завиши качеството на съответния продукт и това е категорично нещо, което трябва да се случи.

Водещ: Всеки си има позитиви и негативи и черти в характера, но тук става въпрос за поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков.

Костадин Паскалев: А защо не?

Водещ: Това втвърдяване на редиците ли е? Защо?

Костадин Паскалев: Не, не е втвърдяване на редиците. В Правец се поднасят венци на паметника на Тодор Живков. Точка.

Водещ: И въпреки нещата, които като негатив са се случвали по време на управлението на Тодор Живков?

Костадин Паскалев: Разбира се, че е имало негативи.

Водещ: Не се приемат, не се признават.

Костадин Паскалев: Така е.

Водещ: БСП ще се върне ли към това да си признае и тя? Ако от Турция чакаме да си признае за геноцида, от БСП да очакваме ли да си признае за грешките, от 1944 до 1989-та?

Костадин Паскалев: Аз не знам дали от 1944-та. Но на мен много ми се иска БСП...

Водещ: Ами за този период, да.

Костадин Паскалев: Вижте, вие коя година сте роден, господин Хекимян?

Водещ: 1984-та.

Костадин Паскалев: Да ме прощавате, но какво си спомняте вие от 1944-та?

Водещ: Не си спомням от 1944-та, но достатъчно съм чел по темата.

Костадин Паскалев: И аз съм чел, но въпроса е друг. Нека да кажем следното, според мен трябва да се научим сега да живеем по друг начин - от 1989 година досега БСП трябва да направи категоричен анализ на онова, което се е случвало - тя и прави такива анализи, между другото. Но имам чувството, че някои от нещата се завоалират, трябва да се кажат с истинските думи, такива каквито са били.

Водещ: Не, защото извинение имаше и за Възродителния процес, то беше и публично със Сергей Станишев и Лютви Местан.

Костадин Паскалев: Вижте, когато едно действие се осъществява, за да постигнеш конкретна политическа цел, аз не го приемам. То трябва да бъде принципно.

Водещ: А иначе по повод дали е 1944-та и кога съм роден и за арменския геноцид означава, че не трябва да питаме, така че...

Костадин Паскалев: Не вижте, тук става въпрос за други оценки. Геноцид ли е било гоненето на българските граждани от Егейска Македония? Какво е било? За 24 часа с цялото си имущество да напуснат територията на държавата. Какво е?

Водещ: Не е ли решения пак на първия тогава?

Костадин Паскалев: Ами на кой първи?

Водещ: На Живков, на кой?

Костадин Паскалев: Не, тогава не говорим за Живков. Това е все пак 1916 година. Какъв Живков?

Водещ: Не, не, имам предвид, смесихме събитията, но в крайна сметка за събитията през 80-те години с българските турци.

Костадин Паскалев: Това е една трагедия според мен, която, в която дейно участие взима тогавашната БКП. Безспорно е така.

Водещ: Добре, благодарим. Костадин Паскалев гост на предаването.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ляв

А ти кой си, че да кажеш каква кандидатура е необходимо. Я си погледни биографията! От 2002 до 2007 си част от кабинета на Георги Първанов. Включваш се в инициативната група и си неин представител за свикване на форума "България - на другия ден", проведен на 11 ноември 2010, учредителен за гражданския (президентски) проект АБВ, докато си кмет на Благоевград, избран от гражданите като предсатвител на БСП! Измекяр! Добре те бяха отстранили от ръководството на БСП.

04.06.2016 03:07:35

БЕСЕПАР

Паскалев, който се съюзява с предателите от АБВ също е измекяр като тях...

03.06.2016 16:58:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.