• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Българският патриарх Неофит прие папския нунций в България

Българският патриарх Неофит прие папския нунций в България

/КРОСС/ „Не бива да допускаме влошаване на отношенията между християни, а да се насърчаваме взаимно в отстояването на евангелските ценности и в усилията си да поддържаме вярата у хората" - каза Негово Светейшество Българският патриарх Неофит по време на срещата си с апостолическия нунций в България, Н. В. Пр. монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари.

Патриарх Неофит прие папския нунций и неговия съветник Монсиньор Бодуан Бяжила Муанкембе, по повод завръщането на монсеньор Пекорари от Рим и отпътуването от България на друга мисия на съветника при Нунциатурата монсеньор Муанкембе.

В хода на разговора патриарх Неофит и папският нунций, констатираха със загриженост отдалечаването от християнската вяра, което се наблюдава днес в редица европейски страни, и се съгласиха, че: „Европа, това са всички страни членки с техните традиции и вяра и не бива държавите в които властва секуларизма, да налагат своите виждания на останалите, които тачат вярата си и традиционните ценности".

Те изразиха тревога, че „Откъсването от християнските корени и здравите основи на християнските традиции на Европа, неминуемо ще доведе до разклащане на Европейския съюз и устоите на обществото."

Като архиепископ на Пуполония, монсеньор Пекорари изрази надежда, че по време на своето председателство в ЕС българските политици ще отстояват християнските нравствени ценности и традиции в Европа.

В хода на срещата патриарх Неофит благодари в лицето на своя гост на Римо-католическата църква за безценните светини - мощи на светци, които Българската православна църква е получила в отговор на отправени молби.

В израз на специално внимание и уважение, Негово Светейшество папа Франциск е изпратил на Негово Светейшество патриарх Неофит в дар икона на Пресвета Богородица, която е била лично негово притежание. Българският патриарх прие подаръка от ръцете на монсеньор Пекорари с думите: „Нека Божията Майка ни дава сили да следваме неотклонно Нейния Син и наш Бог Господ Иисус Христос!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.