• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Неправителствени организации пишат на Борисов, разтревожени от коалиция с Патриотичния фронт

Неправителствени организации пишат на Борисов, разтревожени от коалиция с Патриотичния фронт

/КРОСС/Няколко неправителствени организации съзряха опасности от коалиция с участието на Патриотичния фронт и изпращат отворено писмо до лидера на ГЕРБ. Елена Дянкова от Европейска мрежа срещу расизма обясни пред БНР, че са силно разтревожени от мълчанието, с което, по време на преговорите, са се заобиколили крайнонационалистически идеи на ВМРО и НФСБ за безусловно доминиране на българския етнос.

Искам да припомня, че със своята ксенофобска реч в разгара на бежансакта криза от сесента на 2013 година тези неототалитарни партии допринесоха за създаването на враждебност и омраза към етническите малцинства. Настояваме ГЕРБ да не допускат компромиси и да не предоставят достъп до бъдещата управа на коалиции и формирования с антидемократични и ксенофобски нагласи относно правата и свободите на роми, бежанци, турци и т.н., каза Дянкова. 

Калина Бозева от Междуетническа инициатива за човешки права допълни, че и в предизборния процес не е имало никаква отчетлива линия относно това как всяка партия ще се ангажира с управлението на мултикултурните дадености на нашата страна. Сега влизаме в преговори за управление на страната без никаква ценостна ориентация къде стои този дневен ред по начало, допълни тя. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тия КУРВЕТИНИ - Т.Н. неправителствени РУБЛАДЖИЙСКИ ОТРЕПКИ, като толкова приплакват за циганите - ами да ходят и да живеят при тях, да се хранят заедно, дори могат и дупетата си да заголят хем няма да останат капо, но да търкаляг тези изтъркани хрази за шовинизъм и т.н. ...! Бих ги посъветвал да си сменят АМПЛОАТО, защото ще берат ...ЯДОВЕ ! ПФ ще получава все по-голяма и по-голяма подкрепа от народа, а тези паразитни организации ще трябва да се унищожат, и ще стане ...!

23.10.2014 22:17:46

Ментора

Какъв вой беше в предния парламент ,гласуването на "Атака", въпреки че не беше в коалицията !Представям си какво го чака ГЕРБ и Борисов при една коалиция с "фронтоваците"!А, Бойко , къде се натрисаш бе глупчо???Погледни към Европа и .....замръзни!

23.10.2014 15:05:00

Анонимен

А подтискането на Българския етнос от циганския такъв, защо не казва нищо тая Елена Дянкова от Европейска мрежа срещу расизма. То само като видиш наименованието на тая "организация и ти става ясно за какво иде реч.

23.10.2014 14:26:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.